Poff

trevlighelglitentext.jpg

Luften har gått ur mig lite denna vecka. Poooof, sa det efter alla sena kvällar med hustankar, omritningar och bekräftelser. Nu har jag börjat drömma att vi bor i huset och det är väl ett gott tecken på att det mesta har fallit på plats. Nu kan jag se det mesta framför mig. Jo, visst kan det tyckas lite fånigt med min fablaisse för visualisering, men sådan är jag :-). Det känns viktigt och som en del i processen att faktiskt kunna se sig själv där fixa ugnspannkaka i köket och plocka dinos från allrummet där uppe.

Sedan är det det där med drömmar och realiteter. Min pappa är en praktisk man och kan fixa det mesta i hela världen, enligt Anna och Henrik. I går lovade han mig att han skulle ordna en ordentlig grund till torkvindan, så att den står pall för vind och tvätt. Jag har ju alltid visualiserat den här mycket vackra vindan i min trädgård. Pappa log lite bara. Vad skall du hänga på den där? Skall du ha den till prydnad? Tja, pappa. Ibland får väl kanske vissa saker stanna där i huvudet.

Jag hoppas att Ni alla får en fin helg! För egen del blir det en tidningshög som förhoppningsvis ger ny inspiration inför kommande stordåd, påskmarknad och same, same handling och städning. Sedan är det ju festival i morgon. Anna och Henrik hejar på häxan – det gör inte jag. Ha en fin helg!

Update: Cafébesöket och den friska luften fick mig i alla fall inspirerad till att fotografera och fixa med bilder. Så sov du lilla videung – igen.

Fotografi: Weronica – En mammas dag

19 comments

 1. Ta en tur till en blomsteraffär eller en plantskola eller åtminstone en trädgårdsblogg! Då vaknar kreativiteten och man känner sig piggare. Är det inte din chokladmousse-och-café-dag idag? Det piggar också upp. :-)Trevlig helg!

 2. Caroline: Det skall jag sannerligen göra! Jag behöver nog komma in lite i min behagliga fredagslunk nu och det är nog den där moussen som fattas 😉 Ha en fin helg!

 3. Hoppas du får tillbaka kreativiteten och lusten snart, vet precis hur det kan vara ibland!Här i Singapore får jag se melodifestivalen i efterhand, men tittade lite på låtarna går, jag tror att Perrelli och BWO blir tuffa konkurrenter till varann, spännande ska det bli ivarjefallMå gott

 4. Precis den torkvindan har jag och under helöa sommarhalvåret vajar all vår tvätt på tork i den. Finns det något ljuvligare än tvätt som torkats av sommarljumma vindar? *mmmm*:-)

 5. Vita änglar: Jo, det går upp och det går ned – så är det med den kära inspirationen 🙂 Ja, det blir en spännande afton i morgon. Här blir det popcorn och dans framför TV:n. Ha en fin helg du också!Birgitta: Jamen hallå – ni är ju en bra mycket större familj än oss! Jag skall meddela detta till pappa som bara skrattade åt mig 😉 Trevlig helg!

 6. Ha en härlig helg och ladda nu batterierna! Jag förstår inte din pappa – vad är det för fel med en torkvinda? Vi har en på landet, dock inte lika snygg, men den är bra och flitigt använd.

 7. Lo: Tack! Det skall jag försöka med. Min pappa förespråkar torkvindor, men inte den där designade varianten i trä 🙂 Han är mer för robusta lösningar. Nu var det ett bra tag sedan jag såg Fafners vinda live, så jag kommer inte ihåg hur stor den är i verkligheten. Min käre far förespråkade en större variant i ett “bättre” material. Ingen blir gladare än jag om det kan funka med en Fafnervinda 🙂 Jag skall inspektera noga på Gotland i sommar! Ha en fin helg!

 8. Det är klart att du ska drömma om hur det blir i det nya huset! Jag tycker att du gör helt rätt som visualiserar – då kommer resultatet att bli jättebra! Och det tvivlar jag inte en sekund på att det kommer att bli! 😉 Ha en riktigt fin helg! Kram!

 9. Inspirationen kommer och går. Vi får hoppas på lite fint väder inför påsken, det brukar göra susen. Fina tidningar är en bra början. Och du… jag visualiserar också saker som att stå i tvättstugan, laga mat i köket, spela piano där i hörnet av allrummet…sitta på den fina solstolen från Grythyttan i hörnet av trädgården…ha, ha… det finns fler som du ;)Nu blir jag ju nyfiken också på vem som är häxan i Melodifestivalen!

 10. Visualisera i all ära ;))))…men skapa dig en målbild, en målbild är så stark att kroppen tar sig dit utan att sinnet försår hur det gick till!Och vips…Torkvinda på plats!

 11. Nilla: Jag har skrivit upp alla färgerna på en lapp och håller på och klurar på hur jag skall vinkla det hela. Det vore roligt med ett tema i temat så att säga. Jag funderar på någon påskanknytning – eller så blir det något helt annat. Jag skall försöka vara med i alla fall. Det börjar ju bli tradition med dina temaveckor 🙂 Ha en fin helg!Annika: Jag har alltid varit bra på att visualisera – lite för bra ibland enligt maken 😉 Skämt å sido, det är viktigt att försöka “se” tycker jag. Trevlig helg! KramMamma Mia: Visst är det så! Ibland sprudlar kreativiteten och ibland är det tomt. Haha! Skönt att höra att vi är fler tokor därute 😉 Du har rätt – en gungande mamma i trädgården ser jag också! Häxan är Nordman… Barnen har usel musiksmak 🙂 Ha en fin helg!Mipp: Haha! Visst är det så! Mål är viktiga och det är ju dit visualiseringarna leder får vi tro 🙂 Jag har en hel massa mål – och dit skall jag i tanke och med kropp! Vips – en A3 från Grythyttan. Vips – en torkvinda (eller vad säger du pappa?!) Trevlig helg :-)Sara: Detsamma till dig! Det är roligt att ha dig tillbaka i bloggvärlden igen!Fru Kaos: Ja, Charlotte tillhör mina favoriter också. Kul att du gillar bloggen! Varmt välkommen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.