Godaste glassen

glasscollage-copy.jpg

Till påskaftonens eftermiddagsfika testade jag detta recept på chokladvåfflor med kokosglass. Mellan säsongerna lyckas jag alltid glömma att vi är ägare av världens sämsta våffeljärn, men förutom det så blev våfflorna goda. Men glassen! Ack glassen! Jag äter sällan glass, men denna vuxenvariant med naturlig sötma föll jag för direkt. Jag minns barndomens isiga hemmaglassar, men här fick man riktig glass i byttan. Det är bara att vispa massor med elvisp, så luften kommer in. Barnen var dock föga entusiastiska. De föredrog GB Bigpack…

I morgon är det våffeldagen. Gör glassen i kväll och servera med våfflor i morgon. Garanterat mums för en vuxen gom!

Dulton kökstimer från Cosas, Dualitvisp från Bagaren och Kocken samt Margretheskål från Frapp.

7 comments

  1. Alltid på jakt efter nya smaker att testa i min glassmaskin, som är min älsklingspryl i köket (onödig men ändå väldigt nödvändig). Men chokladvåfflorna, då? recept på dem emottages tacksamt!!!

  2. Nettan: Ja, den var verkligen SÅ god. Önskar att jag hade kvar en klick tills i dag. Det är sjukstuga här igen med feberhet son…. KramMinks: Då tror jag att du kommer att tycka mycket om den här varianten. Jag tycker att den mesta glassen är så himla söt, men här är det råare varianter och honung. Jag gillade den mycket!Jes: Ah, så glad jag blir 🙂 Tack, din lilla glädjespridare! KramSofie: Testa! En vuxenglass med mycket smak!Jessika: Ja, den var verkligen jättegod. Synd att allt gick åt bara :-)Annika: Glassmaskin har jag inte, så jag blev förvånad över att det blev så bra utan. Men det blir nog säkerligen snäppet bättre med de riktiga doningarna. Om du följer länken i inlägget så hamnar du hos Tasteline där hela receptet finns http://www.tasteline.com/default.ns?strItemID=showRecipe&lngRID=9147Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published.