Vi bygger hus: Tapeter

I går var vi och tittade på våra vänners hus som stomrests i förra veckan. Det känns fortfarande som om jag håller på med ett litet modellhus när jag pillar i ritningarna. Att se ett rest hus gjorde det hela aningen mer konkret. Men när vi sedan gick ned till vår tomt, så återkom overklighetskänslan. Skall vi bo på den där plätten? I snöyran med motorvägens susande ljud i bakgrunden, kändes det hela väldigt långt borta. Så jag fortsätter i mitt lilla dockhus så länge.

tapetmorrisfranked-copy.jpg

Jag är mycket inne på tapeter för tillfället. Jag tycker om tanken att omges av de sirliga mönstervärldarna i rummen och att rummen får en egen karaktär. Det blir förmodligen en del vitmålade ytor, men jag känner att jag vill få bort lite av den “nya” känslan i huset genom en del tapetval. I arbetsrummet har jag nu bestämt mig för William Morris klassiska pilblad. Och som den sanna frankofil jag är,  blir det förmodligen Franks Krysantemum från Svenskt Tenn i vårt sovrum. Tapeterna känns i min värld som säkra kort. Det känns som en förutsättning eftersom jag inte är någon ombytlig typ när det kommer till inredning.

Jag har tidigare skrivit om Franks klassiska inredningsfilosofi som jag sympatiserar med. I senaste Drömhem och trädgård  finns en inspirerande sida med designern och stylisten Ann Charlotte Ridderstolpe. Hon står och lutar sig mot bland annat krysantemumen och säger så kloka saker. Jag blir väldigt inspirerad. Ibland behöver man ruskas om lite, våga och tänka lite nytt. Eller kanske bara bekräfta det man redan känner. I dockhuset är det 1-0 till lite mer vågade väggar just nu :-).

Bilder från Engelska tapetmagasinet och Svenskt Tenn.

5 comments

  1. Vilka häftiga tapeter! Gillar särskilt Krysantemum… Jag tyckte att det mest overklige var när de hade stomrest och skelettet var på plats. Man undrade om det verkligen kunde bli mysigt!? :DKram

  2. Att ha det gott: Eller hur?! Jag håller med dig såklart ;-)Mimmi: Ja, det var väldigt overkligt att glutta in i de resta husen också. Allt ser så stort ut på ritningen och i verkligheten var det en riktig dockhuskänsla 🙂 Hur skall allt få plats? Och som sagt – speciellt mysigt var det då inte. KramHelena: Ja, jag tycker mycket om dem. Tror att det kommer att bli jättebra!

Leave a Reply

Your email address will not be published.