Nostalgica

dynastin-copy.jpg

Jag må vara en sjuk gnällspik för ögonblicket, men detta liv är ju ändå en enda stor lyx. Barnen går till förskolan på morgonen och jag har dagen för mig själv. Jag minns alltför väl en annan tid för inte så länge sedan. När jag var hemma med barnen, så existerade inte en sjuk mamma. Det var bara att lägga sig på golvet och låta barnen leka doktor med en, innan de rev stället av rastlöshet – typ. Vår stora sisalmatta bär spår av sjuk tid. Anna sprutade ut en tub tandkräm bakom en fåtölj en gång och den fläcken finns där för all tid. Den mattan skall inte med till det nya huset. Så lyx it is med soffliggning och boxar som rullar hela dagarna.

Jag är ständigt på jakt efter nya boxar. Mitt nostalgihjärta började att dunka hårt när jag siktade att Dynastin har DVD-premiär nästa vecka. Dallas var lite förbjuden mark i början. Mamma och pappa tittade slaviskt såklart. Om man lyckades hålla sig vaken så länge så kunde man tjuvkika lite. Men Dynastin följde jag från början och sedan kom Falcon Creast. Ack ja. Ingen har missat den rådande 80-talshypen som råder. Låt Dynastin sätta stilen i riktig powerdressing och du är redo för staden. Jag är redo för soffan :-).

10 comments

  1. Helt underbart, jag har också just upptäckt dvd-boxarnas förlovade värld. Med småbarn hemma och ett begränsat tv-utbud(läs kanaler…) är det ju fantastiskt att kunna sätta på ett bra avsnitt av någon favvoserie närhelst lusten faller på. SATC boxen finns redan hemma, Dynastin verkar helt klart lockande! Idag impulsköpte jag “Vilse i pannkakan”…eventuellt till barnen så småningom men framförallt till mig själv!

  2. Pia: Ja, det är lätt att fastna 🙂 Jag tycker ju inte att utbudet på televisionen alltid är alldeles skoj och då är det perfekt att ta fram en box. Det gäller bara att kunna slita fjärrkontrollen från maken! Jag ser fram emot livet med två apparater sedan, så vi kan sitta och kolla varsin. Ingen vardagsromantik – bara braiga boxar 😉

  3. Åååååh, Dynasty gillade/gillar jag med. Bättre än både Dallas och Falcon Crest. Man var inte gammal när man såg det första gången och redan då tyckte jag att det var något alldeles, alldeles extra med Colorado. En av mina favoritstater än idag. Antagligen mycket pga av alla vackra vyer i Dynasty.

  4. Om nya huset kommer innefatta en parabolantenn är mitt hetaste tips TV4 Guld (är nog bara Canal Digital som sänder den dock). Bara gamla serier typ Dallas, Dr Quinn, Mord och inga visor, En röst i natten och, självklart, Dynastin. Själv fastnade jag totalt, under en influensaseg vecka förra året, i 20 år gamla avsnitt av 21 Jump Street. Som tur var lyckades jag avgifta mig till viss del från mitt kanalberoende när vi flyttade och inte hade tv på 3 veckor. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.