What the…

korbo-copy.jpg

What  the… som sagt. I går fick maken ett samtal från vår hussäljare om att byggnadslovet, som vi förstått var en ren formalitet, inte skulle godkännas av kommunen. GREAT. Det hela handlar tydligen om att huset är för högt. Liknande hus har godkänts av kommunen tidigare, men nu ville vår handläggare inte göra om sitt misstag. Fint att just vi skall vara ett statement för detta. Man gillar aldrig när man själv råkar ut för något sådant som bekant. Enligt hussäljaren handlar det om att luta taket lite annorlunda. Det skall inte påverka husets inre och låt oss hoppas att så är fallet. Det har bara varit smidigt seglande framåt denna husresa och det är väl bara att hoppas att det fortsätter i den stilen. Jag vill bara ha vårt hus – typ i förrgår.

I feberdimmorna skummade jag genom nya Elle Interiör och i en notis ryktades det om 30 % rabatt på utvalda Korbo-korgar i nästa nummer. Jag tycker att korgarna är fantastiskt vackra i all sin enkelhet. Definitivt på min önskelista och kanske med lite rabatt sedan då.

En riktigt fin helg tillönskar jag er alla!

Jag hoppas att denna envisa influensa ger med sig, för på måndag tänker jag fira lite extra med er. På återseende!

18 comments

  1. Kan det vara jubileum för bloggen på gång? Jag har nog varit med sedan starten och det blir bara bättre och bättre. Önskar dig snabbt tillfrisknande och att helgen blir bra på alla sätt! Kram Anna

  2. Men guuuud! Låt oss då hoppas att det blir bra till slut och bara är just några formaliteter. Och krya på dig. Här är allt bra. Halvtid för magen, ska firas med ett par nya jeans. De som jag köpte till Sofiamagen -01 börjar ha gjort sitt nu vid graviditet nr 4. *skrattar* Kramelikram S

  3. Irriterande med bygglovet. När man börjat prata om att bygga så vill man ju som sagt att huset skulle varit färdigt igår. Korgarna år kanon fina. Krya på dig!

  4. Nä, men nu får det vara nog med jobbigheter för er del! Nu förtjänar ni både god hälsa och gott flyt med husbygget! Och det med basta! :)Krya på dig och trevlig helg önskar jag dig med!Lina

  5. Vad jobbigt (och irriterande) och så mitt i influensa träsket också.. Hoppas det löser sig och att du blir frisk snart i lagom tid till våren!

  6. Men vad jobbigt med byggnadslovet!!! Det var ju bara för tungt att få “äran” att vara detta “statement” … Hoppas det löser sig på bästa sätt med det lutande taket. Den här korgen har jag också suktat efter ett bra tag. Lite fin rea vore ju inte så dumt :-)Ha en fin helg! //Jellonet Märit

  7. Hoppas att det löser sig smidigt med taket och byggnadslovet! Den korgen är riktigt snygg! Ha en fin helg och krya på dig! Kram!

  8. Å vad trassligt med huset….. Hoppas det ordnar sig till det bästa!Härlig korg – har jag inte sett förut – supersnygg!!Hm, nyfiken vad du ska fira på måndag? Kanske en födelsedag? :)Önskar dig en varm krya-på-dig-kram & en trevlig helg!Jes ?

  9. Åh, vilken glädjedödare med bygglovet! Lite konstigt dock. Min man sitter i lokala byggnadsnämnden, han tyckte det lät lite konstigt. Men saker som behandlas av tjänstemännen kan få lite udda utfall. I ett helt nytt område brukar man ge rätt stora friheter för att ge spännande kontraster.Hoppas det funkar för både er och huset med annan takvinkel. Och att tjänstemannen sväljer det…KRYA PÅ DEJ!!!

  10. Jag hoppas verkligen du är på bättringsvägen! För vi vill ju att du ska vara pigg när du ska fira 😉 Det där med stadsbyggnadskontor känner jag tyvärr alltför väl igen. Det finns nog ingen kommunal verksamhet som jag hyser så stort förakt för som den. En samling inkompetenta paragrafryttare som inte alls förstår att deras arbete faktiskt är en service som vi alla betalar för att få – inte en instans som ska slå folk i huvudet. Jag skulle kunna räkna upp hur många exempel som helst – från hela landet på hur illa det står till i landets alla stadsbyggnadskontor. Så tyvärr förvånar det mig inte alls att ni fått problem. Jag tycker tiden är mogen att diskutera stadsbyggnadskontorens “vara” överhuvudtaget. I Stockholm godkänner man till exempel att gamla sekelskiftesvillor rivs bara för att byggherrar ska kunna tjäna en hacka på att trycka in prefabricerade flerfamiljshus på samma ytor. Hela villakvarter med stora byggnadshistoriska värden går därmed förlorade.I samma andetag får ägare av gamla hus inte igenom sina till synes enkla bygglovsansökningar – som kan gälla ett skärmtak över en källartrapp, eller en stödmur på tomten. Illa är det!

  11. Alla: Tusen tack! Jag hoppas verkligen att det hela löser sig med en lite ny taklutning. Jag vågar knappt tänka på om vi skulle behöva trixa mera med huset. Det känns som om vi har haft vår otur i husbranschen för flera liv med det andra bygget. Nej, nu vill jag att allt skall gå smidigt framåt. Tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published.