H&M hjärta Marimekko

hmmarimekko-copy.jpg

I dag släpper H&M sin mycket omskrivna kollektion A tribute to Marimekko. Vi har sett de vackra illustrationerna av Liselotte Watkins och hört historierna om Jackie Kennedy som bar Marimekkoklänningar på 60-talet. Nu finns kläderna att klicka hem (när H&M blir klara med sitt tekniska underhåll av sajten). Det är stora grafiska mönster i starka färger i sann Marimekko-anda. Det är långa klänningar, tunikor och solklänningar à la Jackie. Allt är inte alldeles lättburet, men det finns guldkorn. Jag fastnade för ovanstående kjol i aktuellt femtiotalssnitt med markerad midja, vidd i kjolen och sydda veck. Den tror jag på i kombination med en enkel svart top. Mönstret finns även i en väska och just accessoarerna är säkerligen något som kommer att synas mycket snart på en gata nära dig. Nu är det tekniskt underhåll på sidan som sagt, men sedan skall jag klicka hem en kjol. Hittar Du något kul?

UPDATE: Jag är en nätshoppare ut i fingerspetsarna. Faktum är ju att jag bor mitt i staden med H&M några hundra meter bort, så varför gå över ån efter vatten? Jag traskade dit, men det var sannerligen ingen Marimekko-frossa där inte. Det fanns långt i från alla kläder i utbudet, däribland inte kjolarna. Så nätshopping blir det – som vanligt.

14 comments

  1. Nja, tittat igenom nu och konstaterar att kjolen du valt ut var nog det snyggaste och i övrigt var det för mkt färger o mönster för min stil. Color shy? ;)//M

  2. Minks: Haha! Ja, många av kläderna kräver att man känner sig på toppen av världen den dagen. Eller man kanske får den känslan om man sveper in sig i en illrosa långklänning 😉 Man skall våga ibland, men aldrig känna sig utklädd – tycker jag då!

  3. Nu har jag också kollat och håller med , kjolen var snyggast även om jag gillade bikinisarna också (och faktiskt även den rosa långklänningen – kanske på stranden i sommar?) Måste uppsöka en HM-butik å det snaraste, jag vill ju gärna prova kläderna innan jag köper…

  4. Pia: Du har rätt – stranden passar nog flera av tingen alldeles utmärkt på. Jag är bekväm och klickar hem grejerna istället. Det gäller nog att vara snabb, för man kan tänka sig att efterfrågan är tämligen stor. Hoppas att du hittar något som du gillar!

  5. Hej och tack för tipset om att det var IDAG. Har handlat samma kjol fast i annat mönster (bilden du visade) Riktigt stiligt:)

  6. Oh, tack för tips. Ska absolut kolla in det. Dock är tyvärr HM:s online-butik under tekniskt fel. Undrar om man kan få mannen att passa barnen alternativt hänga med en sväng till närmsta HM-butik? Det är lite väl grälla färgkombinationer i min smak. Men något plagg vill jag nog ändå ha – för när (starka färger och uttryck) andan faller på!

  7. Beckybus: Jag funderar på att slå till på båda kjolarna. Jag diggar modellen och tror att de skulle kunna bli välanvända i garderoben. Men jag kan ju inte shoppa pga detta tekniska fel! Hoppas att det snart är ordnat :-)Elena: Ja, urtrist är det. Shoppen har varit nere hela dagen. Hoppas att allt inte är slut när de väl får igång den igen. Jag kan nog vara ganska färgstark ibland – på ett plagg. Bara man kör med netraler till blir det finemang tycker jag. Med kulörta kjolar blir de vita benen glada 😉

  8. Åh, de som jag vill ha är redan slut, eller slut i min storlek… Veterackan om jag kommer undan med de där blå byxorna med gula ovaler på på jobbet… Nä. En kjol hade funkat. Hm. Man får väl hålla utkik på tradera i höst då… 🙂

  9. Jessika: Till slut kom jag in i går vid niotiden och kunde knipa de kjolar som jag ville ha. Jag blir smått besatt när jag bevakar en sida på nätet som inte funkar. Uppdatera – uppdatera – kanske ändå – nähä. Jo då, jag är ganska knäpp ;-)Görel: Ja, det verkar ha varit stor åtgång. Jag hoppas att mina kjolar kommer att sitta som ett smäck när jag beträder Visbys gator i sommar 🙂

  10. Görel: 🙂 Ja, det verkar ha varit samma sak med elefanterna för småttisar som ville ha dem. Synd, men kedjorna är förmodligen mycket nöjda med buzzen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.