Rosa

lampa1.jpg

Henrik är mitt i värsta Spiderman-Turtles-Hulken-Batman-perioden för tillfället. Han tvärratar exempelvis de fina t-shirtarna på stora kedjan med Musse Pigg som jag tycker är riktigt retrosöta. Jag visade honom Lindex fina femmyror-kollektion häromdagen. Aldrig i livet, var det tveklösa svaret. Och ingenting får honom att bli lika förnärmad som att retas lite om att hans rum i huset skall ha rosa tapeter. Frågan är om han kommer att ta på sig den där fina pikétröjan i skärt som jag lagrade i höstas. Mammas pojke har en vilja av stål och det är inte aktuellt att gå utanför cirklarna för tillfället. (Att han sedan dansar i ballerinadräkt ibland får jag inte tala om…)

lampa2.jpg

Med Anna är det en annan femma dock och till viss del med mig också. Rosa är en fin accentfärg i rätt sammanhang. Just nu gillar jag vår nya lampa massor. Tillsammans med mina små muffinsskålar blir det en finfin kombo som gör mig på mycket gott humör.

Fotografier: Weronica – En mammas dag

signature

5 comments

  1. Oj vad flitig du varit med inläggen, Weronica! Här hemma så har tonårssonen haft två rosa t-shirts samt en rosa i-pod. Tufft att våga stå emot grupptrycket- för det finns… Det märktes klart & tydligt…

  2. Fin bild! Jag har tidigare varit anti-rosa men med två döttrar har färgen onekligen kommit in i vårt hem. Dock börjar Fannys rosa period klinga av men Majas är för tillfället inne i en intensiv period. I går var hon sååå besviken över att vårt matbord inte är rosa… men för mammor finns det gränser på vad som får vara rosa.

  3. Linda: Ja, här flödar inspirationen 🙂 Jag fick en rejäl och mycket välbehövlig kick av er läsare och era mejl om W-boxen. Man behöver något sådant ibland! Jodå, när barnen började förskolan vällde intrycken in. Innan dess gick det ganska bra för mamma att få bestämma färg på kläder, men nu – tvärstopp :-)Miss Marie: Synd att du inte lyckades knipa en! Helt klart små pärlor till ett mycket bra pris!Stämningsfullt: Ja, detta gillar jag :-)Lo: Det är svårt att undvika rosa denna säsong. När Anna var liten var det noll rosa på agendan. Jag var en modern unisexförälder som inte skulle köpa några förutbestämnda könsroller. Och rosa var ju så belastat! Nu är det rosa, rosa, rosa dock, enligt taktiken det går över. Och det gör det. Häromdagen sa Anna att hon inte ville ha rosa jacka nästa år eftersom den blev så smutsig. Ser man på 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *