I tv-soffan

tvserier-copy.jpg

Det har varit illa på tv-serie fronten ett tag nu, sedan stora favoriter som Sopranos och Six Feet Under bokstavligt talat gick i graven. Det har blivit många boxar under en tid. Våren har dock kommit med ett par välbehövliga nytillskott som får mig att bänka mig för lite förströelse. Allt är inte mästerverk, men det lockar till att sitta ned en stund och roas.

* Jag är mycket nyfiken på HBO:s serie Big Love som har premiär på SVT på onsdag 22.00. Bill Henrickson bor med sina tre fruar (varav en spelas av it-flickan Chloé Sevigny) och sju barn i Salt Lake City. Serien har inte minst blivit omskriven för kläderna à la rekorderlig mormonhousewife. Jag skall titta på onsdag!

* I går hade femman premiär på Dirty Sexy Money om den stenrika familjen Darling. Peter Krause från Six Feet Under spelar en advokat som skall hålla ordning på familjen. Det är ordentligt skruvat med klassiska ingredienser som rikedom, makt, sex och trassliga relationer, men det verkar fungera fint.

* Cashmere Mafia har rullat två måndagskvällar på TV 3. Det har varit mycket prat om serien som den nya Sex and the City med stylisten Patricia Field i spetsen. Många tycks stanna vid jämförelsen och tycka att Maffian är en blek kopia. Jag tycker att programmet klarar sig gott på egen hand. En liten vuxnare variant som funkar utmärkt som förströelse för denna tant i alla fall!

*Gossip Girl blir till en mammakväll på tisdagar. Nu är det uppehåll, men i maj rullar serien igen. Det är något speciellt med upperclass-Manhattan. Jag är alldeles för gammal för Serena och Blake förstås, men serien fungerar fint ändå tycker jag. Det är dessutom serien som sätter mycket av populärkulturella referenser nu och modegraden är hög. Jag gillar!

* Brothers & Sisters om överklassfamiljen Walker får mig alldeles prillrig ibland av alla förväxlingar och freudianska familjemiddagar. Det går dock inte att förbise de duktiga skådespelarna. Sedan tycker jag att kärlekssagan mellan Kitty och Senator McCallister är precis så söt som man ibland vill ha det.

På tisdag kommer hemmafruarna tillbaka också. Det som började så bra har urartat, men jag kommer förmodligen att sitta där och skruva på mig inför alla komplicerade vändingar. Ibland är less more även på såpafronten!

7 comments

  1. Nilla: Gossip Girl är riktigt tilltalande ja 🙂 Men in Trees har jag aldrig sett dock. Trevlig helg!

    Minks: Tja, på lite senare kvällstid behöver jag dras bort från datorn och om det är något bra på televisionen då kan rumpan lyfta från stolen – för att scanna i reklampauserna 😉 Sedan spelar vi in en del. Det är ju just så himla mycket reklam numera. Jag tillhör nog en av de få som aldrig har tittat på Greys. Det du 🙂 Trevlig helg!

  2. Hej! En mycket bra sammafattning av serierna! Jag är en riktig serieråtta! Skönt att få drömma sig bort i andras bekymmer… Du glömde dock Ugly Betty som börjar nästa vecka & Grey’s Anatomy! 😉 Jag missade “Big Love”. Var de sevärd?Ha det bäst!

  3. Dahlarna: Jag tillhör ju de få som aldrig har sett Greys 🙂 Och Ugly Betty följer jag inte heller. Jag sållade ett tag när det började många nya serier, men sedan satt jag där med skägget i brevlådan utan något kul att kolla på. Nu stundar gyllene TV-tider dock 😉 Ha en fin helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.