Lugn

keepcalm.jpg

Sedan jag siktade denna affisch för första gången, har jag velat ha ett eget exemplar. Affischerna med det enkla budskapet tillkom under Andra Världskriget som ett sätt för den brittiske kungen att ingjuta mod i sina undersåtar. Affischen blev inte officiellt lanserad till slut, men börjar nu att synas i inredningsreportagen. Jag tycker mycket om det enkla grafiska uttrycket. Budskapet är högaktuellt med en liten tweenie i hushållet. Keep calm and carry on.

Jag har beställt en solgul variant från Etsy som skall sitta på en strategisk plats i hemmet och påminna om det enkla och det svåra i livet. Jag gillar – mycket!

Affischen finns även bland annat hos Keep Calm Gallery. Där finns det andra affischer som också väcker habegär. Titta exempelvis på Less is More.

9 comments

  1. Vilken inspirerande blogg du har! Hittade den via en länk hos en bloggande väninna. Jag kommer garanterat att besöka din blogg fler gånger 🙂

  2. Hej, så himla klockren. Var bara tvungen att gå in och beställa en till mitt hem med 🙂 Tog dock en grön. Den passar som handen i hansken här.// Mikaela

  3. Hej! Jag läser regelbundet din blogg, men lämnar sällan, eller aldrig, några spår efter mig. Tycker verkligen om sättet du skriver.Vilken otrolig affisch! Jag har snöat in på bilder med text så ett ex kommer att “klickas hem” även till oss.Soliga och snöiga hälsningar från norr // tina

  4. Lady Thirty: Vad roligt att Du hittade hit! Varmt välkommen och tack för fina ord!Mikaela: Visst är den klockren 🙂 En grön lär bli finemang!Tina: Hej! Vad roligt att höra från dig och kul att du hittade något som Du tyckte om. Jag har klickat lite mera från den brittiska sajten. Jag tycker mycket om grafisk text och det där var ett litet mecka det. Här är det sol plus regn. Ha en fortsatt fin dag!

  5. Hej!Ett litet tips bara; jag köpte affischen i höstas hos Barterbooks.co.uk. Snabb leverans, personlig service och flera gånger billigare än på “keep calm”. dessutom fick jag med en stencil med den fina historien kring affischen.Hos mig hänger den röd och fin i hallen.Ha en trevlig vecka!/Anna

  6. Anna: Tack för tipset! Jag köpte några andra tryck från Keep Calm Gallery, men den gula affischen klickade jag hem från Etsy med låg dollarkurs. Jag glider in på Barterbooks för att kolla upp deras sortiment 🙂 Ha en fin vecka du också!

  7. Den är underbar, och ett definitivt måste-ha! Jag var nyss i London, och i bunkern där Churchill satt under andra världskriget satt en liknande affisch, men med text i stil med “Inget visslande eller andra onödiga ljud” eftersom Churchill avskydde visslande. den hade varit kul att ha!

  8. Den här devicen var precis vad jag behövde just nu 🙂 Det är vad jag måste tänka på att göra idag, då det var mycket på agendan. Lugn och fin. Knoga bara på. Inte stressa … ;-)Ha en jättefin onsdag med hälsning från Jellonet

  9. Pia: Roligt med en Londonresa! Vissla skall man akta sig för ja! Min kära dotter tycker att det är helkul att hon behärskar visslandets konst och inte jag. Så hon visslar – gärna och mycket ;-)Jellon: Ja, det är en livsdevis så god som någon. Jag ser fram emot att montera upp min affisch och påminnas om det budskapet varje dag! Hoppas att även Du har en fin mitt-i-veckan-dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.