Vårkänslor

När jag gick min forskarutbildning hade vi en ung man i gruppen som hade en viss drömmande inställning till kvinnor. Varje vår blev han lika faschinerad över var alla flickors bruna ben kom från. Jag hade i och för sig inga problem med att snabbt överbevisa honom genom bländning av mina vita legs och ja, vi vet ju alla att de där bruna benen inte bara finns där…

Jag har blivit gammal och gett upp, men jag måste erkänna att jag fortfarande är ambivalent inför våren. För några år sedan blev jag mycket entusiastisk över Niveas bodylotion med svag brun utan sol effekt. Jag stoltserade med mina spiror på staden, men sedan tyckte jag att det blev strimmigt och lite gult. På det glada 80-talet hade jag det svårt när solariebrännan var numero ett. Jag låg och pressade ibland jag också, med en mycket marginell effekt. Sedan upptäckte jag kastanjevattnet och baddade in mina ben innan jag skulle på dejt med mannen. Nu kör jag på Liv Tylers linje – inga övriga jämförelser förutom benfärgen. Blek är jag och så förblir jag också.

Sedan är det detta med coola solglasögon. Jag har gett upp där också, efter att ha snubblat runt och sett rent uselt i Ray bans Wayfarer – inte retrovågen förra året – utan för många, långa år sedan. Jag köpte även solglasögon med styrka, men orkade inte hålla på och byta. Det är bara att komma till vissa insikter här i livet :-)!

I morse kunde man inte tro att det skall vara riktig vårvärme på g. Det var rent ut sagt svinkallt. Henrik bländades dock av sin egen spegelbild och var tvungen att gå fullständigt överstyr med Spidermangrejer, komplett med solglasögon och allt. – Ser du något nu då? – Ja, mamma. Och jag är så cool så det är inte klokt!

Bild från Celebrity Moms med mamma Liv och lille Milo.

6 comments

  1. Min kära pappa, som ironiskt nog har väldigt lätt för att få en fin bränna men gillar att vara blek/ skyr solen, har som devis; “En frisk hy är en vit (icke solbränd/ skadad) hy”. Hans “motto” är att en Albyl skall se ut som ett födelsemärke om man lägger den på skinnet… Malignt melanom lär inte drabba honom iallafall. Själv gillar jag/ trivs med det “solkyssta”, alltså; lätt bränna är bäst.

  2. Anna: Haha! Jo tack, en lätt bränna skull jag gärna gå runt med i sommar.Jag har haft det några gånger – när jag har spenderat en vecka vid Medelhavet. Jag tyckte att jag var hur brun som helst, men ingen annan såg någon större skillnad 😉 Jag får köra på den där albylen helt klart!

  3. Jag hör också till den bleka skaran – med gröna ögon och blont hår, som ibland ser lite rödlätt ut, följer tydligen inte mycket pigment i huden! 😉 Visst kan jag få en brun ton på huden, men då måste jag sola länge och det har jag varken tid, lust eller ork till. Det är helt enkelt inte värt besväret! Visst är det skönt att bli äldre och acceptera den man är? 😉 Kram

  4. HejJag har också funderat på solglas med styrka. Vart har du fixat dina? Är de från något erbjudande eller har du satt glas i vanliga solbrillor. Jag har kollat lite på erbjudanden som tex synsam haft, men tycker att deras utbud är lite smalt. Tacksam för tips. Gärna på mailen.// P

  5. Pernilla: Nu var det ett antal år sedan jag köpte mina solglasögon med styrka. Det var hos min vanliga optiker som hade någon drive. Jag har annan styrka nu, så de ligger i ett skåp. Jag använde dem inte speciellt mycket för jag orkade inte med det där trixandet med glasögon, att bära med sig fodral och att bära på ett par. Störst utbud får du garanterat med vanliga bågar med tonat glas i. Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published.