Blommigt

blommigt.jpg

I vår är det mer blommor än någonsin i affärerna. De prunknande blomstren breder ut sig såväl på klänningar som på kuddar. Blommor signalerar färg, men kan även få ett enkelt grafiskt uttryck. Ovan ser Ni några av mina finaste ting i hemmet. Det vackra blomstertrycket kommer från en 1700-talsbok och vi fick det i bröllopspresent. Detta tryck står tillsammans med sina tre följeslagare på en tavellist här hemma. I dag fotograferade jag tillsammans med en mugg av Åsa Lindström. Att komma in i hennes lilla bod på Hablingbo Crêperi på Gotland (missa inte det om Ni skall till ön i sommar) är att som befinna sig i en godisaffär. De screentryckta muggarna står på rad i enkla vita hyllor. Det är ren ögonfröjd. Jag har två muggar med organiska motiv. De glädjer mig varje dag.

Ellas onsdag är blommig.

11 comments

  1. Jättefin mugg- och tavla med för den delen. och jag som ev. ska till Gotland i sommar, så det kanske jag borde kolla närmare på 🙂

  2. Där har vi en av de fina muggarna igen. Jag skule kunna åka till Gotland bara för att köpa några sådana!Vad fin du var på bilden i förra inlägget! :-=

  3. Härlig bild! Åsa Lindströms muggar är verkligen vackra, de finns även på Blås & Knåda i Stockholm.

  4. Jag håller med en av ovanstående kommentarer… jag skulle kunna åka till Gotland bara för att köpa så fina muggar… Då skulle kaffedrickandet inte bara bli en njutning, utan en konstart…

  5. Camilla och Stämningsfullt: Ja, den gillar jag mycket ja :-)Hanna: Hablingbo Crêperi är lite av en helhetsupplevelse där det serveras vansinnigt goda crepes. På kvällen kör de varité. Jag har inte varit där då, men jag kan tänka mig att det är en upplevelse. Och så keramiken då. Vansinnigt vackert, men tarvar att man sparar lite slantar innan man åker dit :-)Caroline: 🙂 De skall finnas på Blås och Knåda i Stockholm också, men en Gotlandstripp är ju så mycket trevligare!Sofie: Ja, Åsa Lindströms ting är så vackra!Lo: Jag har dem som vattenmuggar hemma och använder dem hela tiden. De är för fina för att stå inne i ett skåp :-)Pethra: Det var fint uttryckt ;-)Mamma Mia: Ja, de är ack så vackra. Och Gotland är en sommarpassion!Ellas inspiration: Japp – rutor it is 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.