Flätad

flataded-copy.jpg

Mitt sista bidrag i Ellas temavecka blir ännu några av mina favoriter. Flätad är mönstret för dagen och flätad är tenntråden i mitt vackra armband av Maja Littmarck. Kollektionen Sthlm Edition som lanserades förra våren, förnyar den traditionella sameslöjden på ett mycket fruktbart sätt. Skålen är gjord av Helena Hättestrand från K2 Keramik. Här tycker jag mycket om mötet mellan stengodset och silvret i knoppen. Vackert!

9 comments

  1. Såklart att det skulle vara ett sånt armband till dagens “Flätat”-tema! Jag saknade inspiration till dagens tema, det närmasta jag kom var hårflätor, men det har jag inte så ofta numera…Fin bild!

  2. Stämningsfullt: Tennarmband är vackra klassiker. Jag tycker om sättet som Littmarck har moderniserat dem genom alternativa färger. Ha en fin helg!Nilla: Visst är de vackra! Trevlig helg!Caroline: Visst 🙂 Inget fel på din inspiration tycker jag -snyggt trädgårdscollage i dag! Jag återkommer när jag står lutad över min lerplätt nästa vår!

  3. Ella: Tack själv! Det är alltid roligt att tänka till kring sina fotografier. Trevlig helg!Mamma Millan: Pust ja 😉 Ha en fin helg!

  4. Oh!Hade ju nästan förträngt dem, tenntrådsarmbanden!Jag sydde själv och hade en uppsjö, enkel-, dubbel- och trippelradiga med olika skinnfärger. Mamma hade gått kurs och jag lärde mig av henne.Nu måste jag pinna ner och kolla i smyckesskrinet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.