Måndag

goodmorningsunshine.jpg

Ett välbekant fenomen såklart. I lördags morse när det inte fanns några tider att passa och när barnen inte var hemma, då vaknade jag tidigt och kunde inte somna om. I morse när la familia skulle upp, kunde jag lätt ha sovit minst en timma till. Good Morning, Sunshine!

Har Du tagit fram alla uppgifter till deklarationen? sa min käre make på väg ut. Nej, men jag skall – kanske i kväll. Hmm. Roliga saker vill man liksom dra ut på i det längsta. Det är ju en hel vecka kvar…

I mitt dockhus klurar jag just nu på väggarna i matrummet. Vi har öppet mellan matrum och kök. Jag har tänkt fram och tillbaka kring en lämplig tapet till matrumsdelen – gärna i någon gul nyans – men inte hittat något som klickat. Nu tänker jag kanske vitt ändå, med grafiska tryck på väggarna. Jag skulle gärna äta frukost med tuppen ovan, men den är tyvärr slutsåld. Jag har ju min tetavla dock och sedan är jag sugen på den här som skulle passa utmärkt i ett matrum.

Jag startar dagen med Tracey. Jag hade en intensiv Chapmanperiod för länge sedan. När jag hörde henne på radion i går blev jag angripen av nostalgica. Det känns mycket länge sedan, men ändå som något som fortfarande passar. Good Morning Sunshine! Have a nice Day!

Tryck från Keep Calm Gallery.

5 comments

  1. Gooood morning! Verkligen härlig grönfärg på affischen “Eat your greens”, den skulle ju vara perfekt i ett kök. Vi har gula väggar i köket/matplatsen, lär ju ska vara en bra färg där enligt feng shui åtminstone. Men om jag ska vara ärlig så gillar jag den inte riktigt, måste väl ändå stå ut ett par år till… Skulle gärna ha vita väggar eftersom jag hellre har färg på detaljer och gardiner.

  2. Åh, du tog också mig tillbaka på en nostalgitripp när jag gick in och lyssnade på Tracy. Ja, det är verkligen musik som är bra än, kvalité! För många herrans år sedan jobbade jag en sommar på Max. Vi var ett härligt gäng där, som spelade en av Tracys skivor om och om igen, medan vi jobbade järnet tillsammans. Tracy och good teamwork, det var en kul kombination! Nu på morgonen tog jag en sväng om med min dotter (vi gillar att dansa tillsammans 🙂 ) till några av Tracy-låtarna. Hittade en live version av ‘Talkin’ ’bout a revolution’ också, mäktigt med den fullsatta arenan och den starka låten. Revolution, ja, det känner man ju för när man hör om totala idioter som håller människor inspärrade i sitt hem i 24 år! Ibland är inte fängelsestraff tillräckligt.Gillar tuppen! En glad färg, skulle vara snygg till vita väggar. Jag måste hålla mig mest till det, gillar att kunna ändra detaljer med färg efter årstid/högtid. Men du har ju skrivit att du gillar det du en gång väljer. Låter som om du har god magkänsla :-)God dag!Lisa F

  3. Man blir så glad av Keep Calm Gallerys bilder tycker jag! Med en tupptavla i köket kan ju inte dagen få annat än en bra start 🙂

  4. Jessika: :-)Anki: Hello! Det är en speciell känsla med gult i kök. Gult är dock något av de svårare nyanserna där det gäller att hitta helt rätt. Det talar väl emot att köra gul tapet när man inte riktigt kan föreställa sig innan hur det kommer att bli. Jag tror att det får bli vitt där. Gardinerna föreställer jag mig redan, liksom en del tryck som sagt. Skulle gärna ha den gröna grönsaksuppmaningen där :-)Lisa: Ja, Youtube är en riktig guldgruva. Man glömmer bort de gamla förälskelserna mellan varven men det är roligt att lyssna igen. Jag var – och är – lite sådan också. Det var en skiva som gällde, om och om och om igen :-)Usch ja. Det är så outhärdligt tragiskt det som kvällstidningarna fylls med nu…Det blir vitt i de stora gemensamma utrymmena i huset som det känns nu och tapetserat i sovrum och mitt arbetsrum. Men än finns tid att ändra sig. Den som lever får se 🙂 God Dag till dig också!Kajsa: Ja, jag kan inte få nog. Det är så synd att den där tupptavlan var slut när jag siktade den. Hoppas på någon liknande variant! En solgul tupp kanske är vad man behöver på morgonen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.