Valborgsmässoafton

För mig är Valborgsmässoafton lika med studentsång. Det är något alldeles speciellt med en manskör i Vintern rasar. Min studentmössa ligger dock i säkert förvar hemma hos mina föräldrar. Det är många som tar på sig sin mössa i morgon, men min ligger där den ligger. Jag är inte så fåfäng alla gånger, men huvudbonader är lite av ett aber. När andra ser sportigt chica ut i keps, ser jag – tja – inte ut så. Och sicket problem jag hade med studentmössan den dagen det begav sig. Jag hade hårdsprayad lugg då och att gömma den under mössan var icke aktuellt. Jag bar således mössan lite på svaj med maximalt sprayad lugg utanpå mössan. I dag skulle jag kanske inte göra så, men mössan förblir i garderoben det är en sak som är säker.

valborg-copy.jpg

Jag klär mig dock gärna lite mössinspirerat i blått och gult. Det blir nödvändigtvis inte flaggvarning med rätt kombination. Så här skulle jag gärna se ut i morgon.

* Vida jeans – igen. Dessa kommer från Topshop.* Mina stöttepelare i garderoben är två stickade koftor från Anna Holtblad som har hängt med i många år nu. Det finns ett urval på Design Sverige som kör 50 % på förbetald order just nu.* Klassisk sidenscarf från Hermès. Liknande varianter i andra material finns i alla prisklasser.* Jag ångrar mycket att jag inte slog till på en vintageväska från Palmgrens när jag siktade en på nätet i vintras. Jag gillar den klassiska modellen som fungerar i många olika sammanhang.* De där träskorna från Swedish Hasbeens ligger och gror någonstans i mig. Kanske ändå?!

För barnen är Valborgsmässoafton eld och varm korv, vilket det också kommer att bli i morgon. Det verkar dessutom som om det väntar riktigt bra väder. Studentsång eller korv eller både och eller någonting helt annat –  En riktigt fin valborgsmässoafton till er alla!

9 comments

 1. Alltså helt galet men jag är såå sugen på den där Valborgsmässokorven som ska grillas på nåt mysigt ställe. De där trätofflorna liknar precis sådana morsan hade när man växte upp. Coola!

 2. Jag har länge tyckt de där väskorna är så snygga och riktigt coola i rätt sammanhang. Scarfs påminner mig om underbara restaurangen Café Milano i Washington D.C. De har exklusiva scarfs inramade som konst på väggarna, riktigt vackert. Det ska bli mysigt med Valborg! Hoppas ni får en fin kväll!Lisa F

 3. Trevlig valborg till dig med! Här blir det middag i goda vänners lag och efterföljande fyrverkeri på allmän plats…kram 🙂

 4. Jag har också gått och suktat efter de där läckra Swedish Hasbeens, sen du skrev om dem förra gången. Hmm… kanske borde jag beställa dem med tanke på att det känns i hjärtegropen varje gång jag ser dem. Trevlig Valborg!

 5. Önskar er en trevlig Valborg och jag är riktigt sugen på ett par nya jeans, vi får väl se om det kan bli något liknande?

 6. Linda: Korven fick vara för min del, men träskorna är jag sugen på. De görs enligt klassisk 70-talsmodell, så de har hängt med länge och är nu hetare än någonsin. Jag gillar!

  Lisa: Det är en väska som länge klassats som tantväska, men jag tycker mycket om den. Med rätt matchning får den ett helt annat uttryck. Jag gillar! Jag hoppas att er valborgskväll blev lyckad! Barnen sprang runt och Henrik luktade rök en masse så alla var nöjda och glada 🙂

  Helena: Hoppas att kvällen blev bra för er! Anna är panikrädd för smällare och fyrverkeri, men när vi åkte in till staden såg vi ett stort fyrverkeri på långt håll inifrån bilen och då gick det fint 🙂

  Annika: Ja, de slimmade stuprören var ingenting för mig – gärna lite mer vidd! Jag hoppas att Ni hade en trevlig afton också!

  Mamma Mia: Då är det nog läge att slå till 😉 Hoppas att Ni hade en fin kväll!

  Caroline: En skön helg til dig med!

  Nettan: Ha en fin helg! Vida jeans kommer mer och mer nu.

  Jes: Detsamma! Tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published.