Baka

smulpajer-copy.jpg

När jag bakar till fikat, blir det ofta paj. Det är smidigt,  det går snabbt och det ger alltid bra resultat. Att jag skulle gilla vackert stylade Smulpajer av Elisabeth Johansson var nästan givet på förhand. Med fotografierna och recepten kommer lusten att experimentera lite med pajinnehållet. Än så länge är den klassiska smulpajen med blåbär (tricket är att blanda i rivet citronskal i pajdegen) en stor favorit tillsammans med hemgjord vaniljsås. Boken är en liten pärla och ett fynd inför sommarens fikor med sina sjuttionio riksdaler. Rekommenderas varmt!

A2 från Grythyttan med tekopp från brittiska Burleigh och Förr.

14 comments

 1. Fint collage! A2 skulle väl passa ert nya hus ;)Gillar paj, men icke maken därför brukar mina efterrätter blir mer chokladiga/glassiga…..kram och trevlig helg 🙂

 2. Bakade en rabarber-jordgubbspaj (smul) idag. Håller också med om att det är lättbakat. :)(Vi har A2, fast furu grönt underrede. Jättesköna!)

 3. Jag är också en riktig “paj-tjej”. Det är så smidigt och snabbt att fixa en god paj. Smulpajer hör till favoriten. Måste nog köpa mig den där boken …Stolen är bara för fin. Gillar den massor. I ladan i vår stuga står ett gammalt bord inklämt som tillhört den här serien. Tyvärr inga stolar till. Men alltid något med ett uddabord att börja med. Så nu blir det fram med skrapa och färgburk. Ha det bra!

 4. Oj, vad pajsugen jag blev nu! Men jag har ju bara lingon och ananas hemma, och inte tillräckligt av endera för att fylla någon paj. En kombo kanske?! ;-)Förresten, jag postade ett inlägg till dig på min blogg nyss. Hoppas du hittar något som faller i smaken!

 5. Gillar stolen mycket! Sker skön ut med klassiskt café-gung (finns det? fniss). Vilken bra idé att baka pajer, när du bakar. Det är ju gott som du säger och smidigt är alltid bra. Längtar efter att svänga ihop lite fika i nya (stora) köket i huset. Misstänker att du gör det med ;-)Lisa

 6. Stämningsfullt: Om Du gillar pajer, så kommer du garanterat att gilla boken. Den är vacker och fylld med mums :-)Helena: Ja visst – A2 it is till nästa sommar 🙂 Jag har alltid velat ha en sådan klassisk grupp och nu är det dags. Undanläggning av slantar pågår. Choklad och glass är inte helt fel det heller! Hoppas att Du har en fin helg!LoX: Ah – smarr! Jag har inte riktigt bestämt vilken färg det blir på stolarna, men gunga hoppas jag att få göra till nästa sommar :-)Jellon: Grythyttan skall komma ut med en bok om sina möbler. Det är sannerligen hållbar design och ett köp för livet. Jag gillar!Linda: Boken är en liten pärla tycker jag som gärna bakar paj. Rekommenderas!Emma: Haha! Sådär kombo kanske 😉 Stort tack för ditt inspirerande inlägg!Lisa: Ja, stolen är en riktig klassiker med det karakteristiska gunget. Jo tack du, nu är det mycket i det nya köket. Och då skall solen alltid skina, eller hur 😉

 7. jag vill också ha a2:or, frågan är vilken variant som kräver minst underhåll? Vita är finfin, men kräver säkert målning då & då? och är den värd nästan en tusing mer än den i oljad furu? Fast minst underhåll kräver nog ändå den dyraste teaken?Undrar hur man ska tänka?/B

 8. Birgitta: Jag funderar i precis samma banor. Vi kommer inte att ha tak över vår uteplats. Även om jag vill ha skydd till möblerna som går att sätta över vid regn, så blir det ju en hel del slitage på dem. Jag vill inte heller ha så mycket underhåll, så vi får se var vi landar. Teaken är nog det bästa valet ur den aspekten som sagt – men då har vi priset då. Å andra sidan är det möbler för resten av livet. Jag gillar även den lackade eken. Jag klurar vidare till nästa vår, för då skall möblerna inhandlas 🙂

 9. Birgitta: Haha! Jag tittade också på Svenssons förut och såg de braiga priserna. Frågan är hur det är med lacktåligheten eller om det är bättre att köra oljat (mer underhåll, men kanske lättare att fixa till än lack?). Om jag skulle ha bestämt mig just precis nu så skulle jag ha tagit den lackade/oljade eken. Det blir spännande att se vad Du väljer! Lycka till!

 10. Vi har oljad och det har varit tåligt, fast det har ju inte regnat på dem utan de står under tak. Denna vinter blev de inte ens innburna i garaget….Har haft vår grupp i ca7 år och de är hur fina som helst!

 11. Helena: Det låter mycket bra det! Fördelen med oljat är väl att det är lättare att fixa till än färg och lack. Kul att höra att Ni trivs med era möbler. Jag längtar snart ihjäl mig efter att gå gunga jag också 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.