Nytt hemma

nyatavlor.jpg

Nu är mina tryck inramade och klara. Jag är mycket nöjd. Tavlorna är klassiska Keep Calm som jag har köpt från Etsy samt Less is More av Douglas Wilson och Tea revives you av Lucas and Hayley från Keep Calm Gallery.

Jag tycker mycket om trycktekniken i bland annat klassisk brevpress. Det möjliggör prisvärd konst till hemmet. I dessa fall var det inramningen som drog upp priset. När det inte är standardmått på trycken, blir det specialinramning och det kostade en del märkte jag. Men sammantaget har jag fått mersmak och det blir säkerligen fler tryck framöver. Nu skall de bara hängas också. I detta läge anpassar jag mig efter rådande hål i väggarna, men sedan gäller det att komma ihåg den gyllene regeln om att hänga lågt. Jag har tidigare haft en tendens att sätta tavlor för högt. Det är bättre att sitta ned och betrakta. Jag skall försöka att följa mitt eget goda råd sedan. Trevlig söndag!

11 comments

  1. Jättefint! Siktar på att så småning om hänga en Keep Calm i hallen, tänker att det passar där, speciellt i november med stress, påklädning av barn, lera och mörker 🙂

  2. Väldigt snygga! Vi kommer själva att köpa ‘Keep calm’ till nya huset har vi sagt. Det har liksom blivit ett passande motto i dessa hektiska byggartider, med vissa ofrånkomliga bakslag på vägen 🙂 Less is more slogan, känns fräsch. Idag har varit en ordentlig städar- och rensardag! Och, gud vad skönt det är att inte ha för många grejer. Börjar få överblick över allt i lägenheten nu och det är befriande! Ha en skön söndagkväll!Lisa

  3. Vad komiskt! Just den där Keep Calm-trycket klickade jag hem från Etsy igår kväll. Samma färg också! =)

  4. Mamma Mia: Ja, jag tycker så mycket om dem! De piggar upp i inredningen!Birgitta: Jag kan verkligen rekommendera den gula tavlan. Det blir en rejäl färgklick i rummet och den är riktigt solgul. Jag gillar!Malin: Haha! Just i hallen tror jag att den passar alldeles ypperligt. När man har barn utspelas det mycket vardagsdramatik just där :-)Lisa: Trycken rekommenderas! Jag tycker massor om dem! Jag sorterar lite här och lite där. I dag har barnen studiedag och de föll in i sorterandet bland sina gamla teckningar 🙂 Ha en fin start på veckan!Anna: Jag tror att du kommer att gilla den. En rejäl färgklick – precis vad man behöver ibland 🙂

  5. Min fina vinst “Love with art” är inlämnad för inramning – jag längtar till den är färdig!

  6. Jättefint! Jag ramade faktiskt in min rosa “Keep calm..” i vit Ribba från IKEA, den är lite för stor (ramen) men det blev snyggt med vitt runt om.

  7. Lo: Vad roligt att Du tyckte om den! Jag hade det på känn :-)Louise: Jag kan tänka mig att det blev bra det. Vi har en del klassiska Ribbor hemma och den funkar verkligen i alla sammanhang. Det låter snyggt med en rosa Keep. Jag älskar min gula som jag just nu tittar på från skrivbordet 🙂

  8. Åå ja jag skulle verkligen behöva en sådan för att påminna mig själv. Vad tycker du, är det bättre/billigare att beställa via Etsy eller Keep calm?

  9. Linda: Trycket från Etsy är billigare och finns i lite andra färger, bland annat den solgula som jag tycker mycket om. Det kan vara lite besvärligare att ta vägen via USA med tull och annat, men det var inget problem för mig. Trycken från Keep Calm var snäppet vassare i kvalité tycker jag, men det kan bero på vilken tryckteknik som används vid de enskilda trycken också. Keep Calm är supersnabba med leverans och har en mycket trevlig mejlkommunikation. Sammantaget – om Du faller för en speciell färg från Etsy skulle jag köra den vägen, annars skulle jag köpa via Keep Calm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.