Ved

vedkorg-copy.jpg

Jag har en tumstock liggandes vid datorn för snabba försök till visualisering. Det är fyra meter från huset till gatan. Men det är väl ändå ganska långt? Aha, från dörröppningen bort till soffan och sedan ett skutt bakåt för att befinna sig bakom diskbänken. Och sedan en uppväxt häck där vid tomtgränsen. Ja, det får lov att bli bra det  :-).

Korbos fantastiskt vackra korgar har varit en favorit sedan första titten. Jag tycker mycket om det klassiska uttrycket, hantverket och att materialet gör dem outslitliga. Korgarna har vunnit flera utmärkelser som trädgårdsattribut, men de är i högsta grad användbara även inne. När Elle Interiör nu kör erbjudande på några utvalda modeller, slog jag till på en Classic 65. Tanken är att använda korgen som vedförvaring när vi begåvas med en murspis i huset. Jo, jag vet att det kan vara tveksamt med en öppen förvaring när det gäller skräpig ved, men jag kan liksom inte låta bli att försöka ändå. Det får bli en platta i botten av korgen i kombination med dammsugning. Och fungerar det inte alls, får jag ha korgen på ett annat ställe. Det vackra har en tendens att fungera i många olika sammanhang.

Vacker hägg från Nordens Flora av C.A.M Lindman.

15 comments

 1. Bra idé med vedförvaring har själv vanliga korgar som egentligen är för utomhusbruk a´la Bruka-stil till vedkorgar och det fungerar utomordentligt visst lite skräpigt blir det men det är fint som snus så det är värt det…:):)Kommer blir kanonsnyggt vid er fina spis.

 2. Hägg är bra – växer snabbt och blir hög men också rätt bred. Och är förvisso inte vintergrön. Mest poppis på trädgårdsdesignhimlen är ändå avenbok. Och det är snyggt och behåller sina löv på vintern. Så är den inte bred vilket kan vara bra så att den klarar sig inom 4-metersgränsen. Och – kommer jag på nu – så klarar den de flesta underlag. Givet. Avenbok var ordet sa Bull ;o) Bebisen sparkar och hälsar!

 3. Annika: Jag tror att det kommer att bli finemang ja :-)Stämningsfullt: Jag har suktat länge och nu var det dags att slå till!Anne: Ja, ibland får det fina gå före. Det bästa är ju om det går att kombinera förstås ;-)Caroline: Haha! Jag håller med. Ibland så :-)Sara: Men du är ju värsta trädgårdsexperten! Jag tackar och bockar – och återkommer sedan. Jag googlade på Avenbok – snygg! Jag vill såklart ha snabbt växande, grönskande häck och helst inte Tuija även om barrväxter gör trendcomeback nu 🙂 Hälsa tillbaka!

 4. Ja, den är riktigt vacker. Ett ting för livet. Det blir säkert bra med lite vedspill också, det luktar ju gott i alla fall.. Idag har jag öppnat ny blogg (igen,..är ju lite kul ändå 🙂 ). Välkommen att kika in!Lisa

 5. Den var snygg!!! Vi har en vanlig fyrkantig i pil från åhlens som fyller sin funktion, det blir dock skräpigt…. vi eldar i och för sig två ggr per dag vintertid. Det är sååå mysigt.

 6. Lisa: Ilade in som synes 😉 Heja!

  Helena: Jag är ju än så länge lyckligt omedveten om hur skräpigt det faktiskt blir. Men jag lär bli varse. Men mitt bland skräpet kommer det att stå en snygg korg i alla fall 🙂

 7. Vilket bra erbjudande på Korbo!! Och jag som beställde min classic 65 från inreda.com för bara några dagar sedan, till full pris… =(Jag har mätt och sett ut platsen i badrummet där den skall stå för att samla min och min mans smutstvätt. Får vara nöjd ändå =)

 8. Jag köpte mig faktisk en oval zinkbalja på Plantagen igår som skall få fungera som vedkorg i sommarstugan var det tänkt. Jag hoppas att det blir en bra lösning på vedförvaringen!

 9. Förutom att den är snygg, är den luftig. Bra för veden, som håller sig torr och fin.

 10. De är jättesnygga, men ack så dyra. Vi har en lövkorg från Bruka på landet. Den är också snygg men abret med korgar är att det blir såååå mycket skräp hamnar på golvet.

 11. Ulrika: Sådant är lite trist. Jag suckar lite åt kamerapriser nu. Man får betydligt mer kamera för pengarna än när jag investerade för ett år sedan. Men så är det. Och det låter jättefint att som förvaring av tvätt! Fina korgar kommer vi att ha :-)Linnéa: Det låter som ett utmärkt köp. Zink är snyggt!Lisa: Aha! Så bra att det kan finnas en fördel med lite öppet då ;-)Lo: Det är helt klart en investering för livet. Skräpet lär jag bli varse sedan som sagt 🙂

 12. Hej!Fin blogg!Visste du att korbo har sänkt sina priser?Det är ngt med att de fått bättre vilkor o vill att detta skall komma oss designälskare till godo.Inte mej emot 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.