På husfronten

huscollage1-copy.jpg

I går var det dags för det obligatoriska besöket vid tomten och nu var det mycket lättare att visualisera huset än förra helgen. Med en uppfylld tomt, armering, illrosa markeringar för de blivande rummen och färdiga rördragningar – ja, då såg huset faktiskt mer ut som ett hus än som en pytteliten byggsats. Jag var naturligtvis tvungen att tråckla mig in och sätta ned en fot där bakom den blivande diskbänken :-).

huscollage2-copy.jpg

Allt blir lite trevligare med sol. De högtflygande planerna börjar att färdas i huvudet. Uteplats, placering av lampor, fasadfärg (som börjar bli lite akut om målningen skall ske i sommar) och tusen saker till…

huscollage3-copy.jpg

Jag blev lite förvånad över att grunden inte var gjuten när huset skall komma på torsdag. Läget är väl under kontroll dock antar jag, eftersom vi inte har hört något annat. Det blir en spännande vecka!

10 comments

  1. Oj det ser jättefint ut, ska bli mycket spännande att ser resultatet det ser jag fram emot.. Ps. superfin blogg:)Kram Mia

  2. Vilken spännande vecka ni har framför er! (Eller ska jag säga vi? För vi läsare hänger ju också med på resan =)

  3. Stämningsfullt: Nu börjar det röra på sig ordentligt ja 🙂 En fin kväll tillönskar jag dig! KramMia: Snart är det dags! Kul att du gillar!Helena: Ja, det känns nästan – men bara nästan såklart – som inför en förlossning 😉 Ha en fin avslutning på helgen! KramAnna: Ja, det blir nog svårt att sova på onsdag kväll 🙂 Kul att Du hänger med!

  4. Oj vad spännande – tänk om en vecka då står ert hus där!! När är det beräknad flytt (det vet jag att du berättat om, men hittar inte nu) – dvs. hur lång tid räknar man med från leverans av själva huset tills allt fix är klart inne?/alacs

  5. Alacs: Nu så står det snart där ja! Beräknad inflyttning är 15 november. Produktionstiden är ca 16 veckor och sedan är det fyra veckors semester nu i sommar. Under vecka 46 skall huset slutbesiktigas och sedan skall vi ha nycklarna kring mitten av november. Så jul i det nya huset blir det!

  6. Grattis!Vi är i exakt samma skede som ni. Grunden ska gjutas i veckan och på måndag börjar det byggas väggar (maken bygger lösvirkeshus). Jag är precis som du när det gäller att tänka i förväg. Har själv varit runt och nästan beställt nummerskylt (nr. 11 för vår del). Är galen i emaljskyltar så en sådan blir det absolut.Lycka till i fortsättningen.Kram

  7. Birka: Vad roligt att Du tycker det! För mer lär komma ;-)Tina: Spännande tider för oss båda nu då! Planeringen är halva nöjet eller något i den stilen 🙂 Tack! Varmt lycka till med ert hus också! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.