Vatten

karaff.jpg

Kommer Ni ihåg att dricka i värmen? Jag behöver bli mycket bättre på det. När jag är ute är det oftast inga problem, men när jag sitter vid datorn är det något annat. Timmarna flyger iväg utan vatten. I denna värme behöver man vätskan och nu är det dags för bot och bättring. Så lämpligt då att jag gjorde ett fynd i mitt eget skåp. Jag har nog sett den vackra lilla karaffen med tillhörande glas av Konstantin Grcic för Iittala, men jag har aldrig använt den. Jag fick den nästan gratis vid en utförsäljning för ett antal år sedan, men den har fört en anonym tillvaro i serveringsgången. Bot och bättring. Nu står den på mitt skrivbord och jag har redan druckit tre glas. Vacker form och nödvändigt vatten.

Jag mixtrar vidare i min fotokurs genom learning by doing. Det gäller att hitta sin egen stil och en balans i fotografierna. Basen består dock – klick med kameran![UPDATE: 00.26 – Och det är lätt att fastna… Bums i säng nu!][UPDATE: 5/6 – Och så kommer man tillbaka där man började. Less is More :-)]

8 comments

  1. Det är verkligen svårt att komma ihåg att dricka så mycket som behövs! Speciellt när man jobbar vid datorn! Jag ska ta till mig ditt tips att ha vatten bredvid mig när jag jobbar! Tack för påminnelsen – nu ska jag gå och dricka vatten! 😉

  2. Det har varit lite si och så med vattendrickandet idag tyvärr.Läckert med Karaff och glas i set.Jag har gjort ett inlägg hos mig som jag gärna hade velat ha din åsikt angående.

  3. Annika: Jag behöver verkligen skärpa mig på den fronten och hoppas på lite bättring nu. Ett glas till har det blivit, så det finns kanske hopp :-)Hanna-Sofia: Man glömmer – och blir hängig tyvärr. Aha, spännande! Din länk till bloggen funkar inte för mig, men jag testar senare igen!

  4. Hej! Tack för en trevlig och inspirerande blogg! Har du tips om tapeter för matsal?Jag ska tapetsera och är lite inne på Josef Frank men är tacksam för mer inspiration för att kunna tänka vidare! Johanna

  5. Jag är faktisk BRA på att dricka! Har alltid något till hands. Ibland är det te eller så, och det sägs ju iten vara så nyttigt, men oftast har jag vatten till hands. Det kommer att bli ännu mera så nu, när vi får vår kyö, med svalt, kolsyrat vatten… *längtar!

  6. Johanna: Kul att Du gillar! Jag blir glad av att höra sådant 🙂 Tapeter – svårt! Det finns ju hur mycket som helst att välja mellan. Har du kollat på t ex Engelska Tapetmagasinet? Jag kan förlora mig länge där. Jag är ju Frankofil och tapeter av mästaren känns som ett säkert val. Jag gillar även klassiker från William Morris. Det beror ju också på hur inredningen ser ut i övrigt. Tapeter äro ett outtömligt ämne :-)Viveka: Åh, lyx med kylen! Jag glömmer bort att dricka och sedan sitter jag där med torr hals och är allmänt hängig. Bot och bättring som sagt!

  7. Det Deweyska learning by doing är den gängse metoden här också… Har svårt för att se hur lärandet annars skulle gå till 🙂 Glöm inte pausa lite då och då bara …

  8. Linda: Det ligger något i det! Det är jättekul att pilla och väldigt lätt att fastna. Men med lite vatten i kroppen då 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.