Vackert

bookbinders-copy.jpg

Jag har alltid varit svag för skrivböcker – alltifrån barndomshemmets källare där jag lekte skola med mina högst ovilliga småbröder, till dagens fascination över pappret, bindningen och pärmen. Det är något alldeles speciellt med en ny skrivbok. Ibland kommer jag inte över spärren att börja skriva på fint handgjort papper. Ibland sätter jag i post-it-lappar istället. Ibland ligger böckerna framme bara till lyst. Jag tycker om att ha oskrivna blad. De kan fyllas någon gång eller så blir de kvar som de är.

Förföriskt förpackade skrivböcker från Bookbinders Design.

12 comments

 1. Oj, det känns som om det här blogginlägget är skrivet av mig. Trodde nästan jag var ensam om att känna och göra så… 🙂

 2. Underbart fint, det röda setet skulle jag vilja ha på skrivbordet hemma. Blocken och pennorna skulle bara få ligga där orörda och locka till skrivande medan jag använder officepaketets resurser för att få ned mina tankar i skrivna ord. /nadia

 3. Åh, kan inte göra annat än att hålla med. Ordning & Redas tygklädda böcker var länge mina favoriter men på senare år har jag bytt till Bookbinders när det gäller dagböcker. Bilderna ovan väcker sannerligen köp-begäret! Det finns en liten hylla med Bookbinders på Åhléns här i stan (ett sorgligt substitut för en riktig butik, men ändå), kanske blir det en sväng dit idag.

 4. Johanna: Haha! Vi har alla våra böjelser – och ensam är Du som synes ej ;-)Nadia: Jag skulle också ha svårt att bryta förseglingen på citatpappret som sitter runt. Inspirerande precis som det är och gott nog så :-)Cecilia: Det är väl vi som går och handlar i det där sorgliga stället på Åhléns då 🙂 Jag blev mycket entusiastisk när den möjligheten uppdagades, men nu är det dåligt uppdaterat och styvmoderligt behandlat. Bättring tack! Jag kan lätt förköpa mig på skrivböcker. De är så vackra och det är något alldeles speciellt med en ny bok. Vi har alla våra svagheter som sagt 😉

 5. Delar din svaghet för skrivböcker … blir alldeles knäsvag av en vacker skrivbok. Bookbinders vet hur man gör vackra sådana.

 6. Åh de har så vackra linneklädda skrivböcker. När man går i i deras butik skulle man vilja ha så många. Bara ha dem. I en lång färgglad rad. Underbara! Gillade även dina memory-kort! Ha en bra helg och hoppas lillkillen kryar på sig snabbt.

 7. Så vackra! Jag är precis likadan – har svårt att börja skriva i en snygg anteckningsbok, precis som om jag skulle vilja SPARA på den. Nu på senare tid har jag kommit över detta lite och börjat använda mina fina anteckningsböcker som jag köpt under åren. Får nog ta en sväng till Bookbinders nästa gång jag är i storstaden.

 8. Elena: Knäsvag var ordet ja 😉 Det är livsfarligt för mig att vistas i liknande butiker. För att inte tala om när det vankas handgjort papper med vackra bindningar. Det är ju så vackert!Jellon: Jag har dem i några färger, men kan man få för många? Nej, tror inte det 🙂 Ha en fin helg i solen!Sickan: Ja, det är som godis 🙂 Jag har också börjat bli lite bättre på att använda mina böcker, men de handbundna med handgjort papper från Gotland står fortfarande i bokhyllan. De är så vackra och det känns som om man får välja sina ord till dem 🙂

 9. Handgjorda brevpapper är inte heller dumt, och lättare att komma sig för att använda (för oss som fortfarande skriver pappersbrev alltså…) Jag hittade för fem år sedan ett alldeles underbart papper gjort av silkesfibrer, det var nästan som att skriva på glänsande tyg! Tyvärr har jag bara sett dem vid det enda tillfället, som tur var köpte jag både blått och vitt.

 10. Jag kan bara säga att jag känner likadant! Känner som Johanna skrev: “Att inlägget kunde varit skrivet av mig själv”. Min favoriter är Bookbinders, Ljuggrens pappershandel och ibland Ordning och reda. Nu blev jag sugen på att leta på en ny fin bok att ha på jobbet.

 11. Jag trodde att jag var ganska ensam om mitt skrivbokssamlande. Mina kompisar förstår inte alls varför jag samlar på vackra skrivböcker. Min man är jättetrött på att jag alltid måste in i alla bokhandlar överallt dit jag kommer. Jag är helt såld på skrivböcker! Nu förstår jag att det finns fler som jag! HÄrligt! =)

Leave a Reply

Your email address will not be published.