Retro

tisdagstemaretro.jpg

Retro? Efter en snabb rundvandring hemma fann jag inte mycket alls. Jag har en del äldre saker och mycket klassisk design – men är det retro? Nej, jag vet inte om jag tolkar ordet så. För mig är retro mer att inspireras av eller att återskapa ett uttryck från förr. Det kan vara materialval, färger och mönster som blir till en (ibland nostalgisk) känsla kring saker och ting.

Ögonen fastnade på vårt nyförvärv inför sommarens uteliv. När vi hade bunkrat upp med Hello Kitty och Batman-plåster, rett ut en “jag-tänker-inte-släppa-den-här-tamagotchin”situation och mutat med hägringen av en Hulkenglass på Ica Maxi, så stod den där. En illrosa kylväska. Den hoppade ned i vagnen som ett utropstecken. Man blir glad av att se den. Tillsammans med picknickboxen (här pratar vi softade pastellfärger, melamin, klassisk matsäcksboxknäppning – kort sagt retro) blir det hela en oemåtståndlig smällkaramell i tanken. För retro är lite så också. Det där skimret, de glada barnen och den stiliga mamman med röda läppar. Verkligheten på stranden är oftast något helt annat som bekant. Nu dock med gladrosa kylbag :-).

Tisdagstema: Retro

12 comments

  1. Det är så skönt att läsa om andras barnsituationer, man är som tur är inte så unik när det gäller sådant som man faktiskt kan känna sig i “en situation”. På lunchen handlade jag på Ica, utan barn, men sa jag inom mig själv vid packdelen vid kassan “Klättra inte upp där”. 🙂

  2. VAD? Menar du att du inte har rött läppstift och en sådan där prickig bikini med hög byxa på stranden? ;)Vilken bra beskrivning av retro – att inspireras eller återskapa ett uttryck från förr! Du är bra med orden 🙂

  3. Ja, det där med att återskapa uttryck har jag verkligen tagit fasta på i min tolkning idag 🙂 Det blev alltså inget inköp för min del utan ett återskapande!Mmmm, bilden av den lyckliga, GLADA husmodern som gick upp en timme före sin make för att sminka sig och sätta på just det där röda läppstiftet- henne strävar vi väl alla efter att bli… NOT! Haregöttnurå! (Tittade också på den färgrika kylväskan, men håller nog fast vid en turkosblåvitblommig från ifjol…)

  4. Pastellfärger får mig att tänka på 80-talet. Ceriserosa, mintgrönt, turkos… Huga! Det blev nästan för mycket klatschigt då. KRAMEN!

  5. Oh! Precis den (eller samma) utflyktsboxen har vi nyttjat på sonens picnic efter skolavslutningen. Den är toppen! Vi har haft den i tre år och den är superb!

  6. Kalashärlig tolkning av retro!! Underbar bild – så soft & läcker! Du kan verkligen få till det med kameran. A L L T I D lika kul att kika in hos dig. Beundrar din kreativitet & din fantastiska blogg!Kram/Jes ?

  7. Caroline: Haha! Visst är det så! Och man känner sig just då ensammast i världen som står och tjatar på en trotsig sexåring som vägrar släppa taget om tamagotchipaketet… Men vi är fler :-)Indra: Ja, uppiggande färger onekligen!Diana: Haha! Mycket långt därifrån skulle jag vilja säga ;-)Linda: Vår kylväska har gett upp efter många år, så det var abselut behov av en ny här. Och rosa blev den :-)Morsdeka: 80-talet ja… Jag tänker aprikos, turkos och mintgrönt – tjusigt 🙂 Men mina strandgrejer får jag positiva vibbar av i någon slags retro 50-talsmixNilla: :-)Mo: Vi måste helt klart bli bättre på att använda boxen. Det blir ofta rakt ned i kylbagen med grejerna istället. Bot och bättring :-)Jes: Tack 🙂

  8. Var köper man den där utflyktsboxen? Min kompis mamma hade en sådan hon fövarade goda hembakta kakor i när jag var liten och jag bara måste ha en sådan. Om inte annat av nostalgiska skäl, sen är den ju rätt praktisk också.Men var köper man den, jag vet att jag har sett den någonstans men frågar är var?Snälla hjälp mig.

  9. When you are in not good state and have no money to get out from that point, you will have to receive the loan. Because it would help you for sure. I take car loan every single year and feel great just because of that.

Leave a Reply

Your email address will not be published.