Läsa

ugglebokmarke-copy.jpg

Det är midsommar nästa fredag. Kan Ni fatta? Midsommar! Var har tiden tagit vägen? Det är en klyscha att tiden går fort, men det känns ändå som en realitet. Varje år har vi suttit där och sagt att nästa år, då sitter vi någon annanstans. Och sedan har vi suttit kvar. Men nästa midsommar – då :-)!

Om det inte blir något med virkningen i sommar, så blir det alla fall något med läsningen. Det är något med mig, sommar och läsning. Jag läser inte skönlitteratur resten av året, fast jag så gärna skulle vilja. Jag vet inte varför. Jag kommer inte igång. Och om jag börjar läsa, så fortsätter jag inte. Men på sommaren är det annorlunda. Jag avverkar bok efter bok. Jag ligger således långt efter med “måste-läsa” böckerna. En pocketbeställning är gjord: Mig äger ingen av Åsa Linderborg, Bitterfittan av Maria Sveland och Bergsprängardottern som exploderade av Lo Kauppi. Sedan fick jag Smuts av Katarina Wennstam med Damernas Värld i går. Några klassiker läser jag gärna, liksom biografier. Deckare och chiclit är kanske inte riktigt min grej, men annars vill jag har en varierad pockethög. Har Du något bra lästips inför sommaren? Dela gärna med Dig!

Och ha en riktigt trevlig helg! För oss blir det lite provmålning i kombination med kurerande av förkylning. Innan dess skall Anna och Henrik ut på staden och spana efter studenter. De är oändligt fascinerade av alla skriande horder på flaken och att de sjunger “Fy f**n vad vi är bra”! Men det är bara stundenter som får göra det, eller hur?!

Mitt bokmärke med den lilla virkade ugglan kommer från Susanne med shoppen Oransch.

12 comments

  1. Ja, tiden springer minst sagt! Jag håller med. Känns som att timmarna bara rinner mellan fingrarna varje dag.Agneta Sjödin’s “En kvinnas resa” rekommenderar jag verkligen om du inte redan har läst den. En härlig bok om att våga. Agneta skriver om sin pilgrimsvandring hon gjorde i Spanien, men inte som en biografi utan som en roman.Trevlig helg!Kramar, Sofie

  2. och visst går det bara fortare för varje år ;)Jag är lika med läsningen, har svårt att avsluta böcker vintertid, utan då blir det helst tidningar. På sommaren läser jag mer och intensivare, jag älskar deckare! Har inga tips, men återkom gärna med din lista när du läst!kram och Trevlig helg!

  3. Jag har också “Mig äger ingen” och “Smuts” i min sommarläsningshög! “PS jag älskar dig” av Cecelia Ahern läste jag i vintras och den kan jag varmt rekommendera! Det var en bok som gick rakt in i mitt hjärta! Vill också tipsa om Charlotta Ölanders “…och himlen var oskyldigt blå” – mycket gripande bok om kaoset i Khao Lak efter tsunamin 2004.Även om du inte gillar deckar så smyger jag in ett litet tips: har precis läst Anne Holts “Det som tillhör mig” och “Det som aldrig sker” – mycket spännande och skickligt skrivna!Ja, det är något visst med sommar och läsning! Hoppas du hittar några guldkorn i din pockethög!

  4. Sommarbarn – Katerina JanouschJag går bara ut en stund – Isobel Hadley-KamptzGreklandssommaren – Maria Hamberg (min favorit just nu)Alla Kajsa Ingemarssons böckerEn spricka i kristallen – Cecilia Von KrusenstjernaBrunstkalendern – Emma HambergFågelbovägen 12 – Sara KadeforsEtt tal till min systers bröllop – linda SkuggeAnna, min älskade – Magnus Utvik

  5. Torbjörn Flygt – UnderdogJeffrey Archer – Precis på öretTracy Chevalier – Flicka med pärlörhänge, Damen med enhörningenMitch Albom – Fem personer du möter i himlenArthur Golden – En geishas memoarerJames Clavell – ShogunOch Harry Potter- serien på engelska är inte att förakta om man vill sluka böcker under sommaren! Lite väl mycket av det traditionellt engelska internatskoletänkandet att “vi berättar inget för lärarna”, men mycket underhållande!

Leave a Reply

Your email address will not be published.