Dansk kärlek

nikolajochjulie-copy.jpg

Jag kämpar i och för sig i motvind med mina boxar. Med 1 TV apparat är det fotbollen som regerar nu. Jag har skrivit det förut. Jag har gått från att ha varit en sportnörd ut i fingerspetsarna till att vara totalt ointresserad. Ett av mitt livs största lappkast. Jag skulle egentligen vilja ha en TV-fri zon i det nedre vardagsrummet i huset med myspys kring brasan som huvudattraktion. Abret är att då skulle jag sannolikt få sitta där själv på kvällarna. Mitt boxtittande går således en ljusnande framtid till mötes med en apparat på varje våning :-).

Allsång på Skansen, Sommartorpet och Morden i Midsommer i all ära – det finns ju så mycket roliga boxar att titta på. Den 23 juli släpps exempelvis den danska serien Nikolaj och Julie med svenskt text. Den ser jag fram emot att se en gång till!

14 comments

 1. Tack för tipset!Har väntat på den med svensk text, jag har lite svårt att hänga med på danska.Synd att den inte kommer förrens i slutet av sommaren, men det får väl bli en höst sysselsättning.

 2. Jag skulle gärna se Nikolaj och Julie en gång till – jag tyckte verkligen om den serien! Annars så ser jag gärna fotboll just nu och såklart alla Sveriges matcher! Sverige-Spanien matchen börjar alldeles strax, sonen är hos kompis och maken sitter redo i soffan! Klart för match! 🙂 Ha en fin lördagkväll!

 3. Hi hi då får jag vara superavundsjuk på dig med då;) Måste nog inhandla mig en faktiskt:) TACK för att du sa till ändra genast så fler hittar mig… Trevlig helg önskar jag dig med..Mvh Mia

 4. Den serien satt jag klistrad vid varje vecka. Jag brukar gilla danska serier, just nu väntar jag på upplösningen av Brottet ( torsd svt), har du följt den ?? Så spännande! Här hemma ser vi oxå fotboll, igår var den manliga delen i familjen gul/blå klädd , snyggt va ? 😉

 5. Hej på dig! Jag och min Sambo följde den när den gick på Tv mycket bra serie, så den kanske man ska köpa, tack för tipset! Ha det så bra!

 6. Innan vi flyttade in i huset fantiserade jag också om ett TV-fritt vardagsrum, men verkligheten är ju en annan… Eftersom det ligger mitt i huset (nästan likadan planlösning som er) så är det ju där alla vill vara och som du skrev skulle jag sitta ensam om tv:n inte stod där.

 7. Linda: Ja, man får vänta ett tag, men jag hoppas på en lång sommar 🙂 Jag funderade på att klicka hem den danska versionen för ett tag sedan, men danska är verkligen sådär att hänga med i när man skall koppla av.Annika: Jag fick mig lite fotboll till livs i går också, men det är ack så skönt att slippa känna den där ödesdigra besvikelsen som lägger sig som en hinna över allt efter det där målet på sluttampen 😉 Jag hoppade glatt vidare till Herrskap och Tjänstefolk istället!Mia: Precis 🙂 Spännande att följa ert husbygge! Man kan liksom inte få nog av bygga-hus-bloggar nuförtiden :-)!Helena: Ja, jag minns den som mycket bra underhållning. Brottet har jag inte sett på. Jag får väl köpa boxen sedan 😉 Här hejar barnen inte så mycket på Sverige som på Zlatan. Men Anna trodde inte riktigt att Zlatan fanns på riktigt – utan att Zlatan var lika med Lill-Zlatan som i en av Pija Lindenbaums böcker 😮 Men nu vet hon!Daniel: Hej! Min käre make gillade också serien, så kanske en box som vi faktiskt kan titta på tillsammans 🙂 Annars varierar vår smak ganska mycket!Anki: Jo, men det är ju så. TV:n är den nya elden typ och det får man ju rätta sig lite efter hur sorgligt det än är 🙂

 8. Typiskt, jag som redan fått boxen utan svensk text av maken efter en resa han hade till Köpenhamn. Måste ge den en chans utan text och hoppas att jag förstår det mesta! Var på en filmfestival i Oslo för något år sen och såg den eminenta filmen Prag med Mads Mikkelsen innan den släpptes på vanliga biografen och den visades utan textning. Gick ganska bra, tror jag fick med mig ca 85% av det som sas iaf, och Nikolaj & Julie har jag ju sett tidigare så det går förhoppningsvis lättare….Lugn söndag hos oss också idag, blir spel och en matiné tror jag, regnar idag så det blir mysigt.Kram

 9. Ingela: Jag tror säkert att du klarar danskan. Du har ju norska på nära håll och får lite gratis på det sättet. Hoppas att Ni har haft en fin dag! KramHanna-Sofia: Men visst är det så! Jag ser fram emot att rulla Nikolaj och Julie igen!

 10. Nikolaj och Julie-boxen måste jag köpa, den serien var bra! En fråga bara, vet du eller någon annan om Huset Eliott kommer med svensk textning, jag har sett den men då med dansk text och det klarar jag inte. Jag följde serien då den gick på teve och tycker att den var suveränt bra.

 11. Kati: Den skulle jag också köpa på studs! Vet ej något om den tyvärr, men jag brukar scanna nya boxar och lovar att hojta till om jag ser den!

 12. Ja, Huset Eliott var ju bara så bra, hoppas verkligen att boxen släpps med svensk text, ser fram emot Nikolaj och Julie så länge!

 13. Jag är helt förtvivlad!Jag har följt “Brottet” i varje avsnitt, men lyckades missa upplösningen! Och pga upphovsrättsliga skäl kan man inte se den på webben heller.Vad hände? Visst var det väl Vagn som dödade Nanna? (Och andra flickor också?) Eller…? Kan någon berätta hur det gick?Tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published.