Ögon

tisdagstemaogon-copy.jpg

Jag hamnade framför en hylla med böcker om barn i går. De står där ute i vardagsrummet. Stora boken om barn. Växa och upptäcka världen. Ditt kompetenta barn. Har jag läst så mycket i de där böckerna? Nej, det kan jag inte påstå. Någonstans på vägen blev nog praktiken viktigare än det skrivna ordet. Men en sak, som säkert står i de där böckerna också, tror jag helhjärtat på. Läs för barnen! Låt dem växa upp i ett hem med böcker. Låna hem stora travar från biblioteket. Låt dem bita på de första böckerna och njut sedan av att dela upplevelser. Blanda högt och lågt. Låt det lustfyllda läsandet styra. För det är så enkelt och det ger så mycket. Ögon mot andra världar.

Tisdagstema: Ögon. Sonen blickar mot en av favoriterna för tillfället – Den underbara familjen kanin av Johanna Björnstjerna

16 comments

  1. Verkligen en sommarlovsbild, det ser så mysigt ut! Mina barn (som är 12 o 10) tillbringar mer tid framför datorn än med böcker nu när de är lediga. Själv läste jag mig genom sommarloven!

  2. Absolut, det tror jag stenhårt på. Läs för barnen varje kväll och uppmuntra till läsning. Det är jätteviktigt!

  3. Hej!Jag läser din blogg med spänning varje dag och tycker att du har en underbar känsla i allt du gör.Nu undrar jag bara vart den fina blå/vit randiga fåtöljen kommer ifrån?Tacksam för svar.Med vänliga hälsningar Johanna

  4. Jag håller med (föga förvånande kanske, med tanke på att jag är bibliotekarie)! Har redan beställt hem en hel del böcker från adlibris, trots att det inte blir bebis här förrän i januari… Men det är klart, barnböckerna är lika mycket för mig…

  5. Håller med – böcker är så härliga och viktiga! Min lilla tjej ääälskar böcker, det är nog den bästa leksaken man kan ge henne. Sånt vill man gärna vidhålla. Vilken härlig bild.

  6. Härlig bild! Håller helt med dig om läsning, hela familjen älskar att läsa och min pojke har uppskattat böcker ända sedan han var pytteliten.Gillar din blogg, är här inne ofta men är dålig på att kommentera… Kram!

  7. Alla: Tack! Läsning är så tacksamt att ägna sig åt för alla parter. Och Jennie – jag köpte också en hel del böcker till minibebis ;-)Johanna: Fåtöljen är en klassisk öronlappsfåtölj som finns i ett otal varianter och prisklasser. Vår kommer från brittiska Parker Knoll. Den är klädd i ett tyg från Ralph Lauren. Kul att Du gillar att läsa här! Det glädjer mig!Nilla: Virrvarr är fina grejer det ja 🙂 Vår blivande bänkskiva i köket. Vi har redan underläggen och ett karottunderlägg. Favoriter här hemma!

Leave a Reply

Your email address will not be published.