Badkar

badkar-copy.jpg

Sådärja. Nu är i alla fall kalkstenen beställd. Det blev en grå svensk sten från ett kalkstensbrott här i länet. Det känns roligt att knyta an till det i huset. Den gotländska kalkstenen hade lite för lång leveranstid nu i semestertider, så tänk på att vara ute i god tid om ni vill beställa därifrån. Nu gick jag på det som jag hade tänkt från början och det blir bra tror jag.

Nu är det badkar på tapeten. I dag var vi och provlåg Oval 170 från Svedbergs. Det är mycket design, mycket baddjup, plupp i mitten och i gjutmarmor. Jag tänker mig inte blandartornet som syns på bilden, utan en vanlig badkarsblandare. Vi var även på ett annat ställe som säljer badkar från Westerbergs. De hade bara en modell att titta på, men hela sortimentet var tillgängligt för beställning. Min favorit hos dem är Deep sq 1800 . Det påminner om Svedbergs variant i längd och baddjup, men är inte lika “designad” och skålformad och i akryl istället för gjutmarmor. Det skiljer även åtskilliga tusenlappar i pris.

Tankar och erfarenheter mottages – i vanlig ordning – tacksamt kring modeller och material!

14 comments

 1. Mitt tips är; köp inte ett för stort badkar som tar evigheter (nästan) att fylla med vatten! Vi har ett sådant. Mysigt när det väl är fyllt, men det blir det inte så ofta! 🙂

 2. Annika: Ah, det är det och tänka på också ja. Jag trodde att jag hade täckt in det mesta, men icke då 😉 Jag vill ju ha baddjupet för att kunna sträcka ut mig ordentligt, men det går ju åt en del vatten då ja. Dessa för- och nackdelar!

 3. Även vi har funderat på dessa badkar. Jag har dock fastnat mer för Westerbergs modeller, för en gångs skull det billigare alternativet ;)Jag funderar dock på hur man ska lyckas hålla rent under dessa heltäckande badkar, visst det finns några centimeter till godo under. Men det är ju inte optimalt för att hålla rent.

 4. Vi (jag) tittade också på just de två innan vi valde ett hörnbadkar. Båda är väldigt snygga men till ert badrum skulle jag välja det översta, rektangulära om man enbart går på utseende och vart det ska placeras. Det ovala är väldigt snyggt, men kanske inte kommer riktigt till sin rätt mot en vägg med inte alltför mycket luft på sidorna. Möjligtvis att det är olika med möjligheten att behålla värmen i vattnet med de olika materialen, men det kan jag tyvärr inget om.

 5. Linda: Jag har varit och sneglat på benvarianter också. Helt klart är att det finns för och nackdelar med allt – i vanlig ordning 🙂 Anette: Jag lutar åt samma analys. Svedbergs kar är ett riktigt designkar som egentligen gör sig bäst som solitär. Jag har försökt läsa om olika material, men i vanlig ordning verkar det finnas bu och bä för båda. Tanken fortsätter!

 6. Kan tipsa dig om att http://www.hemvaruhuset.se har en kampanj med 25% nedsatt pris på dels Svedbergs oval och Westerbergs ovala. Vi har beställt Westerbergs ovala till vårt nya hus. Vi fick det för kampanjpriset även om vi inte ville ha leverans förrän vecka 41.

 7. Susanne: Jag shoppar ju massor på nätet, men har inte tänkt på att man kan köpa badkar den vägen. Det fanns tusenlappar att spara där märker jag. Helt klart något att överväga. Tack för tipset!

 8. svedbergs ser otroligt rymligt ut, men westerbergs var nog en aning finare tycker jag 🙂 Kommer nog bli superfint vilket du än väljer.

 9. Jag skulle inte valt Westerbergs badkar. Tror man ångrar den plastiga känslan. Vi valde ett frontlöst gustavsbergs badkar med kromade fötter som också är ganska djupt plus lite coolt med fötterna som sticker ut. Bild kommer på min blogg på Fredag då fötterna kommer om du vill se hur det ser ut irl, just nu har vi vita fötter då rörmockaren beställt fel. Annars så är ju Svedbergs badkaret ur snyggt så om jag hade haft pengar så hade jag absolut tagit det.KramTindra som jag

 10. Själv suktar jag efter badkaret från Westerbergs… Gillar designen och priset i jämförelse med det andra. Ja tänk när du får sjunka ned där… *blub blub*

 11. Ååååå dom badkaren är ju så snygga. Finns toa stolar i samma stil oxå som är så snygga(hur nu en toastol kan vara snygg??????)

 12. Bägge är jättefina, men en sak som jag tänker på med oval 170 är att det helt saknas en badkarskant att ställa saker på. Jag gillar när det finns gott om avställningsytor. Å andra sidan kan man ju bygga en fris eller sätta hyllor på väggen. Trevlig helg!

 13. Dear Sir \r\n \r\nHow are you? \r\n \r\nThis is Cathy from Jingzun factory who specialize on solid surface bathtub.\r\n \r\nMay be comparing with other brand , We (Jingzun) is not so famous. But \r\nafter 4 years step by step grow, now our good quality ,sevice and price have\r\nhelp us to establish stable cooperationship with customers all over the world.\r\n \r\n \r\n \r\nIf you are insterested in our products, please do not hesitate to ask. And I sure\r\nour products can help your business stronger.\r\n \r\n

Leave a Reply

Your email address will not be published.