Tapetmod

tapeterengelskamagasinet.jpg

Trogna läsare känner igen en smått manisk husfas här på bloggen. Jo, jag är mitt inne i en nu, men det kommer att gå över – lovar :-). Kalksten, badkar och tapeter. I dag fick jag hem de prover som jag beställt från Engelska Tapetmagasinet. I min “R.O.O.M- New England fas” som jag befann mig i för snart tio år sedan drömde jag randigt. Jag känner mig inte lika randig längre, men visst är det något speciellt med klassisk Ralph Lauren-rand. Jag tror att jag har lyckats sälja in konceptet till Henriks rum. Vi har identifierat ett rum i en tidning där det bor en Dinokille och han har randiga tapeter. Man får välja vad man visar de små. Sedan är det mina Morris-pilblad till arbetsrummet. Och inte skall jag bli feg nu? Skall jag verkligen – ja det skall jag väl. Tapetmod!

Engelska Tapetmagasinet kör dessutom sommarrabatt med 15 % nu. Det vore väl dumt att inte utnyttja det om det gäller dessa tapeter. Större eller mindre pilblad? Det är mycket nu som man brukar säga…

22 comments

 1. Jag tror större blad skulle göra sig bättre när de kom upp på väggen, man skulle se ett mönster. De små bladen skulle nog flyta ihop mer. Det är kul med din hus-fas! 🙂

 2. Hm, för mig känns det lite som stilmix men det kanske är meningen. Pilbladen är ju inte direkt Ralph Lauren. Personligen skulle jag om jag valde Newportstilen köre den rakt över. Men jag är ju jag och inte du 🙂

 3. Johanna: Jag trodde att de större skulle kännas som den tapeten som jag alltid tänkt och kanske är det så ändå. Det blir nog mer blad av den. Lisa: Mitt arbetsrum är ju inte så stort – ca 12 kvm – vilket får mig att tänka till en gång till. Frågan är vilken effekt man vill uppnå. Stora blad eller mer en grön bakgrund. Hmm – klura, klura… Men de stora bladen känns kanske ändå som DEN tapeten :-)Charlotte: När jag tänker på huset, tänker jag på de mer slutna rummen som separata enheter. Visst flyter de ihop med det andra, men de går ändå att stänga till om. Jag tänker mig vitt i de stora gemensamma ytorna, men sedan mer färg och mönster i sovrum och arbetsrum. Ibland blir jag feg i tanken, men nej. Nu är tiden för tapetmodet 🙂 Jag är överhuvudtaget inte så mycket för en stil. Vi köpte huvudparten av våra möbler under min “R.O.O.M – Newport era” och skulle lätt kunna köra New England rakt över, men jag tycker nog ändå att det funkar att mixa. Jag går mer på magkänslan av vad jag tycker om och sedan mixar jag det efter eget huvud till en blandning som förhoppningsvis blir jag och vi.

 4. Hej! Åh vad jag gillar när du kör på om huset!!! fortsätt!! Jag är ju i samma fas som du, fast vårt hus kommer på måndag.MEN – jag/vi är ingen vit familj… här ska det vara färg, och mönster men med grönt som “röd tråd”.Jag Älskar grönt!! Äppelgrönt, lindblomsgrönt, sommargrönt – och buteljgrönt som köket blir… haha! (tur att maken håller med…)Är också sugen på pilbladstapeten… få se vart bara… dilemmat med öppen planlösning o massa fönster, samt inbyggd bokhylla på enda väggen i v-rummet är ju – vart ska tapeterna och alla mina tavlor synas?? Haha, jag tänker o tänker på allt detta, så i hjärnan har jag nog redan flyttat in!Så, fortsätt snälla – och duktiga Weronica!! Du är en stor inspiration!!!Ge gärna Ännu fler tips på sidor med tapeter, kakel o sånt, och berätta hur Du tänker vid dina val!

 5. Nu låter det ju som att du är mest inne på de stora bladen, så det kanske är överflödigt att inflika (och ställa till med oreda) genom att säga att jag tycker att de mindre bladen är snäppet vassare. I och med att rummet är ganska litet också så tror jag att det skulle bli bättre med den. Men, men… Det är ju bara mina åsikter 🙂

 6. Nilla: Tapetmod var det ja ;-)Stämningsfullt: Ja, jag gillar den mycket. En klassiker som alltid funkar. Ralph kan det där med ränder!Syssan: Haha! Skönt att höra från någon som inte tröttnar 😉 Så spännande med ert hus! Vårt står ju på plats sedan en tid. Det är något alldeles speciellt när man ser de första delarna. Jag vet inte om jag är så vit jag heller – och vit inomhusfärg är en hel vetenskap det också 🙂 Men i de stora utrymmena känner jag att det får nog bli vitt till börja med. Det är för svårt att välja något annat till så stora rum just nu. Abret är att vi har en vit murspis i det stora rummet nere och lite kontrast till den är ju snyggt. Nåväl – jag lär återkomma om färgsättningen där. Inte så svårt att få igång mig ser du! Tack för dina ord! Det lär komma mera :-)Jennie: Det är just storleken på rummet som får mig att tänka lite extra ja. Rummet kommer att husera en stor bokhylla på en av väggarna och sedan mitt skrivbord plus en fåtölj. Jag är ute efter en känsla av en grön reträttplats som skänker lugn och inspiration. Jag har de två proverna uppställda på en hylla nu och går och kikar och kikar 🙂 Tack för dina tankar!

 7. Hej!Du är i precis i samma fas som jag med badkar och tapeter till nytt hus märker jag. Kan tipsa dig igen om du vill spara pengar så finns många av de tapeter du hittar på Engelska tapetmagasinet även på http://www.tapetorama.se men till ett billigare pris. I varje fall är det värt att besöka båda och jämföra.

 8. Susanne: Visst är det en rolig, men ack så intensiv fas 😉 Men varför har jag glömt bort Tapetorama? Jag vet att jag har kollat där förut, men glömt. Stort tack! Skall kolla in!

 9. Jag tycker den småbladiga, den är jättefin! Sedan låter det skönt att ha helvitt på de flesta ställen och bre på med lite tapet på utvalda platser, önskar jag vore lite modigare där. Eller så kör jag vitt överallt för att “inte behöva göra om så ofta” . Kul att läsa om era beslut, och följa hur det växer fram ett hus! kram

 10. Jag säger såhär; det är ju bara en tapet! I värsta fall så får man helt enkelt tapetsera om …! Men lita på din magkänsla och KÖR! Det blir bäst så… Lycka till.

 11. Jag beundrar ditt tapetmod! Har velat om en fondvägg i vårt kök i över ett år. Fortfarande inget beslut. Behöver väl inte säga att de flesta väggar här i huset är vita… 😉

 12. Ränder är ju klassiska, snygga och funkar alltid. Jag tror de skulle passa Henrik och hans rum. Personligen gillar jag tapeten med små blad bäst av de två, det känns som det är mer liv i den (jag får titta närmare imorgon :)). Och självklart ska du våga! Om jag känner dig rätt kommer du älska ditt arbetsrum och blir det inte så är det inte värre än att man tapetserar om. Iofs lätt för mig att säga som vågat rejält i vårt hus :).

 13. Jag gillar det personliga – så kör på det du gillar. En stil rakt igenom är rackarns trist tycker jag. Jag gillar hem där det känns som om det bor någon, även om personen i fråga inte alls har det som jag själv vill ha det. Vad gäller pilbladen – den med större blad skulle jag välja. Du får göra som du vill – det är ju då det blir Weronicastyle!

 14. Hej! Vill bara säga att jag tycker absolut att du ska blanda! Angående pilbladen tycker jag att du ska ta samma storlek på blad som var i det inredningsreportage som du föll för från början! Minns inte vilken storlek det var men rummet såg väldigt trevligt ut! Lycka till och tack för trevlig blogg.

 15. Absolut den med lite större blad den känns skönare för ögat. Härligt att få “freaka” ut lite i vissa rum men ändå bevara lite “lugn” i de större gemensamhetsutrymmena. Kör på och tack för inspirationen du och en-mammas-dag-kompis Helena ger mig.Ha en härlig dag det ser ut som vi kan få en del sol..//Ampa

Leave a Reply

Your email address will not be published.