Krysantemer

krysantemer.jpg

Efter att ha skådat himmelriket för en nybliven femåring (grattis älskade Henrik) – en pannlampa med en vrålande T-rex som lyser i mörker – gick vi i samlad trupp det sista varvet till Henriks förskola och Annas skola. I augusti väntar nya sammanhang för de båda i området dit vi skall flytta i november. Det stundar nya tider. Men först – sommarlov. Och nu vill vi gärna se lite mera av solen!

Mellan tårta och dator går jag och inspekterar mitt tapetprov från Svenskt Tenn som kom i dag. Jag har skrivit om denna tapet förut och i tanken nästan bestämt mig för att det är denna som gäller för vårt sovrum. Men här gäller det att stå fast vid det där tapetmodet som jag skrev om. Här snackar vi MÖNSTER. Jag hoppar till lite vid åsynen, men mitt frankofila hjärta envisas dock att klappa och förbereder sig för att ligga och räkna blomster. Tror jag :-).

Här väntar tårtmums, husmålande och en och annan tapetfundering. Jag tillönskar er alla en riktigt fin helg!

20 comments

 1. Hmm… jag sa Kör på! till de andra tapeterna du visade, men här är jag mera tveksam. Storblommigt i sovrummet? Inte hemma hos mig i alla fall. Jag ska ha vitt. 🙂 Ha en fin helg!

 2. Nilla: Haha! Alla behöver då inte tycka lika 😉 Vi har vitt i sovrummet nu och har så haft i tio år. Jag känner starkt för att skapa en vuxen reträttplats som blir något helt annat än det vita gemensamma. Med blommor då – tror jag 🙂 Ha en fin helg du också!

 3. Har ni haft vitt i tio år då kanske saken kommer i ett annat läge. Vi har haft vitt i 4 år och innan dess hade vi grönt och gult med blommig …bård! *hrmm*Bara ni sover gott, din man och du 🙂

 4. Förresten! Om jag skulle ha blommig så skulle jag vilja ha de värmekänsliga tapeterna som Husmusen skriver om. (priset vet jag inget om…)

 5. HEjHär måste jag kommentera. Som författare av en tapetbok och som innehavare av denna fantastiska tapet. Man tröttnar inte… Det är helt underbar, och fin i alla ljus, men jag kanske inte skulle tapetsera ett helt rum, men jag har ju tre olika tapeter i sovrummet.Kör på och lycka till! Min erfarenhet är att det är när man har fegat ur som man tröttnar.Ann Charlotte

 6. Till denna tapet kan det kanske behövas en del tapetmod… Men med de du visade tidigare är det bara att köra på!!! Hejja hejja!

 7. Jag gillar tapeten, den är så fin, men skulle nog valt ett annat rum tror jag. I sovrummet vill jag ha det luuugnt!!!Grattis till Henrik- stor kille nu. Min fyller fem nästa månad….Trevlig helg och kram 🙂

 8. Vi har den vid matplatsen o den är såååå fin. Har en släkting om jobbar på svenskt tenn :-)http://busliv.blogg.se/1188593400_tillbaka.html

 9. Jag älskar just den där Frank-tapeten! Har fingrat på den själv flera gånger. Var ett tag inne på den gula varianten i sovrummet. Ser fram emot att se ditt sovrum! Trevlig helg!

 10. Jag kände att jag bara måste fylla på mitt förra inlägg om en stil lite ;-). Jag tycker verkligen inte att en stil a la möbelkatalog är snyggt. En stil kan ju också vara personlig helt klart även om det kräver lite uppfinningsrikedom och list. Jag menar lite att det är enklare att hålla en stil på beständiga ytor eftersom man kanske inte tapetserar om i varje år. Sedan kan man absolut freaka ut med nåt häftigt man gillar i tex ett arbetsrum osv. Men plottrigt blir det med olika stilar i varje rm som tex Laura Ashley i sovrummet, Ralph Lauren i matrummet och asiatiskt i vardagsrummet.Själv har jag grundfunkis uppblandat med New England och en klick asiatiskt. Låter helt logiskt eller hur 😀

 11. Måste bara fråga var du köpt pannlampan, sitter och fundera på present till mitt femåriga kusinbarn och det låter som något han skulle gilla!

 12. Om du är osäker på tapeten så tapetsera/måla vitt och tapetsera sedan en skiva med älsklingstapeten och sätt upp på väggen som en tavla eller sänggavel. Då kan den ju bytas ut om du skulle tröttna.

 13. Hej!Tapeten är jättefin! Har kollat upp färgkoden på min dotters rosa väggar nu S0510-R10B. Hoppas att du gillar den! Lycka till med alla tillval jag vet av erfarenhet att det inte alltid är så lätt att bestämma sig för något när det finns sååå mycket fint.Kram Åsa

Leave a Reply

Your email address will not be published.