Andra gången

Inget går på ett sätt upp mot första gången. Spänning, ovisshet, klump i magen, skratt, förlösning och drivet framåt. Andra gången var det en lycka att bara sitta där och titta. Berättelsen hugger tag igen, men nu hann jag med att ta in allt det vackra för ögat också. För det finns det mycket av här. Sex and the City är ett populärkulturellt fenomen som träffsäkert lyckas pricka in de stora frågorna i samklang med tidsandan. Filmen innebär ett värdigt slut för en SATC-nörd i min kaliber. Och efter en stekhet dag med Kids and the City (jo, jag vet att det är den sista sommaren i staden, men ack – trädgård istället för parklek – can´t wait!) var det även rent terapeutiskt att sätta sig i en sval biosalong. Rekommenderas varmt – såklart!

Alla vill vara coola Carrie Bradshaw, men jag skulle i så fall hellre byta garderob med Miranda. Jag gillar hennes vassa tunga och cyniska livsinställning. Undrar vad hon skulle säga om den trubadur som misshandlar Robbie Williams Angel å det grövsta i detta nu? Noise and the City…

11 comments

  1. Miranda är min favorit också, trodde jag var ensam i hela världen om det. ;)Tack för en bra och inspirerande blogg.Och ha en fortsatt underbar sommar.

  2. Igår var första gången för mig och på vägen hem funderade jag på hur jag ska få till en andra gång… En fantastisk film!

  3. Jag såg filmen för första gången igår – helt underbar såklart! Det enda som var störande att filmen gick sönder (!!!) typ mitt i filmen och vi fick sitta och vänta i en dryg halvtimme innan den gick igång igen. Tror aldrig jag varit med om det någonsin tidigare. Som kompensation fick vi varsin fribiljett, gissa vad jag ska använda min till…:-)

  4. Jag har ingen favorit, jag tycker dom är lika bra allihop och kompletterar varandra jättebra. Däremot tycker jag Miranda är mycket snyggare nuförtiden än hon fick vara i början av serien.

  5. O! Jag såg filmen först igår. Mina väninnor och jag tänkte få gå på VIP viningen i staden men biljetterna var ju så klart slutsålda. Så nu fick vi gå på vad vi kallar ISSVP visning (InteSåSärskiltViktigaPersoners-visning) *LL*. Men vad gör väl det??? Filmen är lika underbar för det. Och jag håller med Hanna-Sofie om Miranda. När hon står där och har gjort sig i ordning till Carries bröllop….det röda vackra håret och det lilla blå fjärilssmycket….wonderful!Skulle gärna se den en gång till, då behöver jag inte koncentrera mig på handling och repliker utan bara njuta av de vackra kläderna och miljöerna.

  6. Miranda är min favorit också! Jag såg filmen igår, tyckte att den var så bra! Längtar tills den kommer på DVD så jag kan se den igen.

  7. Visst är den för underbar – filmen med stort F i sommar! ? Fin text & bild i ditt inlägg! Måste säga att jag älskar att besöka din underbara blogg! Du vet väl om att du är en superduperduktig bloggare??? Keep up the good work :)Önskar dig en jättefin sommar!Jes

  8. Jag skulle se den i går men det vackra vädret kom i mellan ;)Det får bli om några dagar när det blir sämre ute! Längtar!

  9. Va kul! Jag gick också för andra gången igår. Tror aldrig att det hänt tidgare…Alltså att jag gått på samma film två gånger på bio inom loppet av en vecka =)

  10. Har också sett den och håller med (fast jag inte är SATC fan). Men jag gillar Samanthas kaxiga attityd… *s*. Men en gång räcker för mig;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.