Ny kamera?

nikond80.jpg

Efter en sejour med svägerska och kusiner i dag, fick jag lite att fundera på gällande kamerafronten. Jag fotograferar nu med Nikon D40 som är min första systemkamera. Under vägen har jag blivit sugen på andra objektiv, men det känns kanske som om utgångskameran behöver uppdateras i första läget. Nu sneglar jag mot en Nikon D80, när det visar sig att det finns någon som vill köpa min D40.

Någon med erfarenhet? Det är framförallt starkare optik jag vill åt (tittar på 18-135). Det verkar även vara många som rekommenderar objektivet AF 50/1,8.D.  Jag fotograferar mest med automatiska inställningar. Är det ett stort steg mellan kamerorna? Jag kanske skall sikta på någon annan D-modell typ 60? Det finns massor av test på nätet förstås, men det vore värdefullt att höra med några användare.

Fikonspråk för många – men kanske någon som förstår :-)?!

UPDATE: Nu har jag lagt undan ett D80-kit. Spänningen är olidlig ;-)!

10 comments

  1. Oooooooooooooooh.Vad skall jag säga? Jag har aldrig använt en D40 men min D80 och jag är (som du redan vet) BIG TIME IN LÖÖÖÖÖV. Den nyper skärpan som ingen annan kamera jag ägt (många). Det är nästan larvigt att vara fotograf i sådana lägen, det blir bra hur man än gör.Jag har dock ett Sigma 18-200 objektiv, jag köpte kamerahuset för sig och objektivet för sig. Jag ville liksom ha en uppgradering utan att behöva springa runt med massa objektiv. Detta är en perfekt lösning.* * *Hur stor var chansen att jag skulle svara på det här inlägget? *ler*

  2. Mo: Just ja, du är ju D80:are! Aha, annat objektiv kan man ha ja. Jag fotograferar mycket närbild och vill ha kapacitet med det, men samtidigt vill jag utveckla mig när det gäller t ex interiörbilder med större vinkel. Men det är kanske omöjligt att få “allt-i-ett” :-)?!

  3. Jag kan ev vara intresserad av att köpa din D40, är lite sugen på en första systemkamera :). Ska börja Photoshopkurs i höst så jag antar att jag behöver en…

  4. Är inte helt uppdaterad på D80’an men när det gäller optik så har jag 2 personliga favoriter: Tamron AF SP 90/2,8 ( macroobjektiv som funkar bra även till porträtt) & Nikon AF 50/1,4. Ett annat prisvärt och ljusstarkt objektiv som jag plåtat mycket med är Tamron SP AF 28-75/2,8 . Lycka till med kameraköp och objektiv! :D/ Nina

  5. Jag har en D80 med 18-135 objektiv och är helnöjd. Har också ett Tamron makroobjektiv men det avvaktatar jag med lite tills jag har ett stativ.

  6. Näe, jag var precis på vippen att klicka hem en sån i går (eftersom jag alltid fotat med Nikon) men nu bidde det en Canon EOS 450D istället. Så jag förstår din längtan – jag kan knappt hålla mig!!! I bland är det bra med en bröllopsdag alltså 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.