Fler lampor

I går passade vi på att åka runt till lite olika butiker när barnen inte var med. Vi beställde bland annat ett badkar. Det blev Sq 1800 från Westerbergs. Sedan tittade vi på olika belysningsalternativ i dessa eldragningstider. Det är leveranstid på många saker, så det gäller att beställa i tid. Det känns kanske framförallt skönt att ha fixat takarmaturer så att de kan monteras direkt när vi flyttar in i mörka november. Belysning är något som vi inte har prioriterat alls i det nuvarande boendet, så här behövs en del nytt.

Tidigare i veckan skrev jag om lampor från Flos och Bestlite. I går tittade jag på ett urval av klassikerna från Le Klint. Jag tycker mycket om uttrycket hos de lamporna och det fina hantverket. Min speciella favorit syns ovan – Frugtlygten – som designades av Kaare Klint 1944. Vi skall även ha en belysning i trappan och där kan jag tänka mig en av dessa vägglampor. Vi har inte satsat på några spotlights eller uplights i ryggåstaket på övre plan, utan här blir det hängande pendlar kanske i form av Paul Christiansens böljande form.

Det är onekligen halva nöjet att sitta och bläddra i tummade broschyrer och tänka fram och tillbaka. Men sedan gäller det att bestämma sig också :-). I morgon börjar de med VVS-dragningar i huset. Sedan är det strax dags för att ta slutgiltiga beslut om kakel, tapeter och färg. Fortsättning lär följa!

4 comments

  1. Du kommer spara mig mycket tid när det kommer till inredningen, t.ex. när det gäller lampor. Jag kan istället för att besöka lampaffärerna bara bara besöka din blogg för att få ett bra urval av lampgodis!

Leave a Reply

Your email address will not be published.