Retropyssel

parlplatta.jpg

Det ser ut att bli en regnig helg. Så varför inte pyssla lite med ett klassiskt barnpyssel? Pärlplattorna har puttrat i trendgrytan ett tag nu med exempelvis Cilla Ramneks konst och Jenny Widingsjös  Ej reklam tack. Här har det inte pärlats på ett tag, men när vi plockade fram plattorna en kväll upptäckte jag hur kul det faktiskt är. Jag lyckades få ihop en röd och vit Ro-tavla med barnens mixpärlor och begick naturligtvis nybörjarmisstaget att inte spegelvända bokstäverna innan strykning. I går köpte vi påsar med bara en färg i – barnen skakade såklart på huvudet åt mina bruna pärlor – men jag gjorde mig en ny snygg Ro-platta. Sedan kom jag att tänka på alla jättefina (just ja…) pärlkreationer som förgyllde mitt barndomshem, bland annat i form av grytunderlägg. Sagt och gjort. Det blev ett personligt underlägg till min temugg. Jag gillar det mycket. Ett lätt och billigt pyssel helt i min smak. Prova. Det är faktiskt riktigt kul!

12 comments

 1. Så snyggt! Det blir en helt annan känsla när det bara är en bakgrundsfärg och inte tio som när barnen pärlar :). Just nu är jag mycket inne på den personliga touchen, saker man gjort själv som ingen annan har. Hoppas vi kan ses snart! Kram

 2. Hej Weronica och tack för en jättetrevlig och inspirerande blogg, är inne några ggr i veckan och läser den! Jag blev så sugen på pärlplattor efter ditt inlägg, har lagt en och annan pärlplatta under 70-talet :)Tänkte bara höra, hur fixerade man dem? Har för mig att man kan stryka på dem med strykjärnet?Trevlig helg!/Camilla, Västerås

 3. Vi brukar stryka på båda sidor om :-)då behöver man inte spegelvända. Inte lika fint kanske, men hållbart för barnen. Här hemma pärlas det för fullt och bokstäver är extra roligt. Dottern har gjort en egen namnskylt.

 4. Anette: Visst är det roligt med något personligt. Jag är ju ingen hemma-fixartyp alls egentligen och har dåligt tålamod när det gäller pyssel, men detta är i lagom svårighetsgrad för min del. Ha en fin helg! Jag ser fram emot att träffas igen! Kram

  Camilla: Hej! Och tack – vad glad jag blir! Jo, man är ju skyldig till ett och annat konstverk (host) i pärlgenren. Jag lägger ett bakplåtspapper över och stryker med ganska hög värme. Då smälter pärlorna på ovansidan, vilket gör att man måste spegelvända om man vill ha bokstäverna “rätt” sedan. Trevlig helg till dig med!

  Nilla: Aha, så kan man förstås göra också ja. Säkerligen att rekommendera om barnen skall använda bokstavsplattorna. Jag gillar ju när pärlorna inte blir smälta på rätt sida, men man kan ju inte bryta hur som helst med plattan då. Namnskylt kan jag tänka mig blir jättesnyggt. Jag får ge mig på en sådan sedan!

  Stämningsfullt: Visst är det. Jag gillar!

  MiaMaria: Bara för att ro är ett av mina finaste ord :-).

 5. Hej igen, och tack för tipsen ang min tidigare fråga! Har varit till Panduro och “köpt ut ” så man klarar en regnig helg 🙂

 6. Underbart, min dotter är just nu inne i “pärlar” period, hon pärlar halsband, armband, bara band, you name it.Förresten, du har en härlig blogg som inspirerar.

 7. Kanske dags att ta fram pärlplattorna igen och göra en giraff eller en elefant! 🙂 Jag brukar göra som Du, stryka på ena sidan, med bakplåtspapper. Får nog ta och sitta med barnen en dag och göra egendesignade kaffekopps-underlägg. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.