Nostalgica

snobben.jpg

Kan ni ana hur kul det är att spela Snobben Tennis igen? Jag fick 671 poäng på första försöket efter minst sådär tjugo år. Barnen stod bredvid och bara gapade. De är för närvarande inne i Marios värld. Vi hittade ett uråldrigt Nintendo-TV-spel vid den alltid pågående flyttstädningen. Mario, Lugi, Koopa, Kanonhajar och annat skoj. Jag trodde att mina forna mästartakter skulle sitta i gällande Super Mario Bros också, men icke då. Jag har varit riktigt usel de gånger jag spelat. Men fingrarna mindes helt klart Snobben som morfar lyckats skaka liv i.

För det var ju Game & Watch som man suktade efter. Vi blickade avundsjukt på de som hade de åtråvärda oranga dubbelspelen Donkey Kong. Men Fallskärmshopparna hade vi och så Snobben. Glittrig nostalgica på mycket hög nivå!

25 comments

 1. Kul att tänka tillbaka! Jag och mina syrror hade bla Donkey Kong. Det var teknik på hög nivå på den tiden! Tyckte man iallafall! Ha en fin söndag!

 2. Ja, det var en nostalgitripp. Fast just Donkey Kong fick jag aldrig, och jag var så avis på dom andra… själv fick jag hålla till godo med en billighetsvariant där figuren skulle ducka för pilbågspilar.

 3. Ha ha! de är underbara. Köpte mig ett Game & Watch-spel på Tradera förra året. Satt här hemma nästan lite tråögd av nostalichock och spelade som en galning. Nu vill jag ha alla som uppfunnits, de är fantastiska, trots att man inte är 11 år längre..=)

 4. Tänk att de gamla takterna satt i! Min syster hade Fallskärmsspelet och jag det med Indianer som tände fyr på ett fort. Attans vad bra man var på spelen. Riktig nostalgi!

 5. Åh! Jag har både falskärmshopparen och brandbilen (ambulans va? Räddar från ett brinnande hus….)! Jag måste fixa batterier till dem! Åh vad kul!

 6. Wow!! Exakt ett sådant hade jag på lågstadiet. Jag spelade och spelade och spelade. Målet var 1 000 poäng. En kväll nådde jag detta. Sedan tror jag inte att jag spelade någon fler gång. Målet var ju uppnått.

 7. Nostalgiskt var verkligen rätt ord! Vi hittade vårt Donkey Kong & Pacman nyligen också! Sååå kul. Takterna satt i fortfarade trots alla dessa år som gått…Kul att du viasr bild på det! Ha det så bra! Kram!

 8. Ååå, just ett sådant hade jag i 10-11 års åldern. Syrran hade ett annat. En kompis & min kusin hade dom dubbla varianterna. Har fakiskt kvar min Snobben, sonen har den för tillfället. Minns att man inte kunde slita sig i första taget. ska nog ta & leta reda på den! Ha en skön söndag!

 9. Ja det där är nostalgi på hög nivå, alla gånger! :)Man kan ju verkligen tro att man ska vara bättre än man är på dataspel, jag menar, vi har ju faktiskt spelat dem en gång i tiden. Men jag har inte klarat mig så långt på sonens alla Mario-spel… trots att jag gått in stenhårt för det. Man kan ju inte alltid vara en bra mamma! :)Måste bara så kommentera den fina bilden med dörren in till keramikern på Gotland. Så stilig! Det har varit ett sant nöje att följa med dig på din fotoresa, och jag är inte lite sugen på ett liknade objektiv som ditt senaste. Jag har ju dock en canon, annars hade jag bett om att få låna ditt lite. Och aldrig lämna tillbaka det. :)Kram kram

 10. Jag tror fortfarande inte att jag någonsin kommer att klara simningen på ert SuperMario…Olle hade detta Snobben-spel i miniformat som nyckelring, det kändes nästan lite respektlöst att göra en nyckelring av något som för oss var så stort.

 11. Hitta hit från en annans sida :)Åh en sån hade jag med, eller ja jag har den kvar någonstans hos min kära mor, den spela jag mycket på!Tjingeling!

 12. Så härlig nostalgi, minns så väl tre flickors glädje den julen tomten kom med det orangea dubbelspelet. *Ler* blev väl också lite bråk om vems tur det var att spela;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.