Vi bygger hus: Kakel och klinker

kakel-copy.jpg

I fredags var vi och tittade på kakel. Efter att ha pratat med plattsättaren i dag är det dags för beställning nu i veckan. Och här blir det förmodligen bas för hela slanten. Jag gillar kakel med ett enkelt uttryck som håller i all evighet och som lätt kan varieras med tillbehören. Här har vi hamnat nu.

* Kök – 10*10 blanka vita plattor (Serie Arkitekt från Höganäs).* WC – 15*15 blanka vita plattor på vägg och 10*10 mörkgrå plattor på golv.* Tvättstuga/Groventré – Rustika grå golvplattor med struktur 30*60 (Portland från Höganäs).* Badrum – 20*20 blanka vita plattor på vägg och rutigt golv i svartvitt i 20*20.

Får Ni några tankar, så är jag i vanlig ordning glad att ta del av dem!

12 comments

 1. Det är det enkla som är det snygga. Och alltid lättast att variera med. En knallig accentfärg är ju toppen till svart och vitt t ex. Ha det gott

 2. Jag tror det blir jättebra. Vi har också Arkitekt i köket, fast som mosaik då :). Inga vita matta plattor så långt ögat når, vad fick dig att ändra dig?

 3. Kerstin: Jag känner också så. Sedan är det väldigt lätt att trixa med accenter som man vill. Ha en fortsatt fin vecka!Pethra: Japp, det är väldigt snyggt! Klassiskt och stilrent precis i min smak.Anette: När vi stod ute på utställningen så framstod det blanka kaklet som det självklara valet för oss. Det känns som om det är det som jag är van vid när jag kollar kaklet vi har nu och att den reflekterande effekten är snygg. Det matta kändes lite mer “platt” när vi skall ha så mörk fog som vi skall ha uppe i badrummet. Den matta kändes mer självklar till ljus fog tyckte jag. Så så blir det nog – tror jag 🙂

 4. Hej! Haha, vi beställde också kakel & klinkers idag!Jag hade ju såna planer på färg och lekfullhet… MEN väl i butiken blev jag avrådd av säljare och äkta hälften… SÅ nu blir det ganska basic här också..Hall & Kök ett ljusgrått klinker 30×30. Ovanför diskbänken ett avlångt vitt kakel, tror det var 10×40. Ska sättas “på rad”.Tvättstuga, blankt vitt & mörkgrått golv. 20×20. Ett som dom hade till annonspris.Stora badrummet – stora matta vita plattor. 30×60. Golv i mörkgrått/svart som ska sättas även på inbyggda badkaret.Lilla toan. Vit mosaik med två “våder” i klarröd mosaik. Allt går ihop på golvet som blir rutigt i samma röda/vita. Tycker du har gjort snygga och genomtänkta val!Varma hälsningar från ett regnigt Dalarna.

 5. Hej! Bra val! Jag tror också på det enkla, stilrena och tidlösa. Vi har nyligen gjord vid både badrum och kök med liknande kakel. Jag har bilder på bloggen, kolla gärna där och lycka till!

 6. Det låter snggt och klassiskt! Mycket blankt dock, säger jag som är mer “matt” av mig 🙂

 7. Låter jättefint! Vi har likadant i kök och WC och är supernöjda! Jag hade dock gärna velat ha svart/vit rutigt i badrummet i stället för grått golv.

 8. Klokt tycker jag. Vi har standardvita kakelväggar – 15×15 – i vårt badrum och detta trots att mosaiktrenden var större än störst då för några år sen. Jag kan känna att det känns riktigt bra att kunna variera handdukar, duschdraperi och annat utan att behöva bry sig om väggarna och golvets färg. Man ska ju faktiskt leva med ett badrumsutseende i några år…

 9. Låter väldigt bra tycker jag! Vi har också bestämt oss för 20*20 i badrummet på väggen, en bra och tidlös storlek. Den grova plattan ni ska ha i tvättstugan ser intressant ut! Måste kolla imorgon, då jag ska till kakelaffären igen.lisa

 10. Jag gillat din stilrena smak. Själv tycker jag att det är jättesvårt att se allt framaför mig…jag skulle verkligen behöva guid av någon som du!

 11. Syssan: Haha! Ibland kanske man behöver lugnas ned – en smula i alla fall 🙂 Hoppas att Du har lite sol i dag då!Smile: Då skall jag kolla in hos dig! Helena: Jag trodde kanske att jag skulle vara matt, men det visade sig att jag var blank istället 🙂 Det verkar finnas för- och nackdelar med båda och här går jag på magkänslan.Lo: Kul att Ni är nöjda! Jag vill aldrig tröttna på dessa rum och det löper jag noll risk med dessa val känns det som.Sofie: Precis. Jag gillar “standard-looken” när det gäller kakel. Någon mosaik-lust har jag inte drabbats av heller :-)Lisa: Japp, i detta avseende är jag för standard med valfria accenter sedan då. Hoppas att Du hittar något fint i kakelaffären. Det finns ju liksom hur mycket som helst :-)Sofia: Jo tack – visst är det så klurigt att se allt framför sig. Jag brukar iofs vara bra på att visualisera och jag hoppas att jag ser rätt denna gång också 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.