Tid för beslut

klocka-copy.jpg

Klockan klämtar för alla beslut i huset. I morgon skall vi träffa målaren och gå genom färg och tapet. Jag står fast vid min ursprungliga plan. Det blir vitt på väggarna i de gemensamma utrymmena och färg och mönster i de mer slutna rummen. Jag tror att det kommer att bli en kombination som passar oss och huset.

Vitt är en djungel. Det finns såklart inte en vit nyans, utan många, många – en del varma, en del kalla, några åt grått, några åt gult. Det är ursvårt, men jag nöjer mig med att i detta läge konstatera att Nordsjövit (i gråskalan jämte S 0500-N) som vänner har målat med ser fint ut i ett nybyggt hus. Jag står inte riktigt ut med att stå med massor av färgkartor eller små provmålade plankor ute i huset, eftersom jag inte tror att jag blir ett dugg klokare av det. Det blir förmodligen Nordsjövit och det får helt enkelt bli bra :-). Några tankar kring den delikata frågan om vitt?

Som jag har skrivit om tidigare blir det William Morris i mitt arbetsrum och Josef Frank i vårt sovrum. Jag hade egentligen bestämt mig redan från början om dessa och nu fullföljs tanken. I barnens rum blir det rosa och blått, vilket inte är mitt val. Men här har man ingenting för att komma med coola retrotapeter inte. Nix. Det kommer att bli tapeter från Midbecs barnkollektion Keek-A-Boo. På nära håll är de randiga, men på håll är de enfärgade med lite liv i. Jag tror att det kan bli riktigt bra som bas för Hulken och Hello Kitty.

Även om huset står där och även om vi numera kliver runt i det, är det fortfarande väldigt svårt att fullt förstå att vi skall bo där. Det är fortfarande lite “dockhus-känsla” över det hela. I dag har vi skickat i väg uppsägningspappren på lägenheten. Vi rensar i källarförråden. Så jo, vi skall nog faktiskt bo där :-).

Klassisk klocka från Habitat och R.O.O.M.

17 comments

 1. Låter klokt att varva mönstertapeterna med det vita! Sedan toppar du väl upp med ett antal färger oc h mönster i form av tyger etc i rummen kan jag tro 😉

 2. Linda: Haha! Japp, mönster är att vänta mitt i allt det vita. Minst fem i ett rum säger Josef Frank vet du. Vi får väl se var jag hamnar 😉

 3. oj det är supersvårt med vitt om man ska måla antigen är det för grått eller gult tycker jag.. vi har faktiskt vit tapet i vårat vardagsrum nu en borosan plain nr b8775, den är helt ok vit och passar till mycket kolla om dom har färgbrytningen på den om du gillar den…den tapetetn till barnen är superfin, har spanat på den rosa men här blir det sandbergsmönster i härliga tider:)Ha det bra..Kram M

 4. Vi målade om lite i lägenheten nu inför försäljningen och valde då just S 0500-N. Den visade sig vara en underbar vit färg! Vi kommer helt klart att köra med den i huset också. Den är bara neutral och vacker helt enkelt! Låter mysigt att ha vitt och lite mer ombonat med mönster i de mer privata rummen tycker jag! Ja klockar tickar här med vad gäller beslut.. Sannerligen inte alltid lätt, men ack så roligt!

 5. Låter jättebra och den Franktapeten är min nästa investering så fort jag bara vet var jag ska sätta den.

 6. Det låter som att du landat i helt rätt val. När det gäller vitt så föredrar jag de vita nyanser som drar mot grått före exvis den stockholmsvita, som i vissa ljus ser nikotingul ut. *hurv*;-)/B

 7. Ja, att välja vitt kan verkligen vara svårt. Vi har ju nyligen målat vårt hus och att välja en vit till fönsterfoder och detaljer var inte lätt. Det finns ju så många vita… Vilka härliga val med tapeterna. Kommer att bli superfint.Kram Karin

 8. Hur det vita ter sig är aningens svårt att säga eftersom det beror på hur ljuset fallet. Man jag tror att du är helhemma med den helneutrala kulören. Vad har du tänkt dig för glans? Samma färg är en helt annorlunda färg i en annan glans som beror av hur ljuset faller….Blev det grekiska nu? Hoppas inte det 🙂

 9. Alla: Vitt är svårt, men det känns ändå relativt säkert att ta en nyans som jag har sett live. I ett nytt hus är ju allt just nytt och då har jag en känsla av att det kan slå mycket om man tar en nyans som ligger för mycket åt det gula. Sedan är det hur klurigt som helst att välja just för att man inte riktigt kan förutse hur ljuset kommer att falla i rummen. Charlotte – glans ja. Vet inte ärligt talat. Jag hoppas att målaren vet besked i morgon vad som kan passa till snickerier och annat!

 10. Låter som ett bra val. Har själv suttit i tidigare ommålningar och stirrat mig blind på alla vita nyanser. Funderar själv på nordsjövit i huset. Min fundering där blir ju dock hur resten av snickerierna inklusive köksluckorna som är i S0502-y kommer se ut mot den nordsjövita. Någon som vet?

 11. Mamma C: Jag kör med vännen Anette på Vi bygger hus (vibyggerhus.blogg.se) som referens. Där är det mycket Nordsjövitt och där fungerar det fint tycker jag. Sedan händer det grejer när olika nyanser av vitt möts. Vi har ju målat vårt hus i en vit nyans kallad Trägrå 1 från Nordsjö och nu upplever jag ytterdörrarna annorlunda än innan. Svårt, men jag tror och hoppas att det blir bra till slut!

 12. Åhh vad jag känner igen mig i dina funderingar! Bestämde oss faktiskt igår tillsammans med en målare att det blir Nordsjövit i lägenheten vi ska flytta in i. Det är verkligen en djungel av vita nyanser att välja mellan och jag blev alldeles snurrig när jag var i färgaffären, men vi litar på målarens förslag och det känns skönt att läsa att det finns fler som är inne på samma spår!

 13. När jag bodde i Malaysia skulle väggarna målas vita och det kom målare och fixade det. När jag kom tillbaka höll jag på att få chocken, för väggarna var ju blå! Jag sa det till målarna, men de hävdade att väggarna var vita. Vi tittade på färgburken och kulören hette “Bluebell white”. “Där ser Du” sa de till mig, “det står att det är vitt”. 🙂 Men det var en kall, kall vit färg med blått i och det var bara att måla om en gång till. För det VAR blått. Typ. 😉

 14. Hej,detb blir spännande att se det färdiga resultatet! Många beslut på en gång som sagt var. du skriver “jag har bestämt”. Maken då, håller han med eller är han av annan åsikt. Har han något rum där han får sätta sin prägel? Jag tycker att det är så kul med min man för han gillar inredning och vill att vårt hem ska passa även honom. Ibland blir det ju en och annan diskussion men till slut blir vi båda väldigt nöjda.

 15. Hi webmaster I want to let you now about Income Hybrid. It\’s great software that can earn you thousands per month by exploiting 700 MILLION targeted visitors. I have banked over $4,000 from this within the first two weeks. Take a quick look at this site I promise you wont regreat it. http://www.income-hybrid.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.