På husfronten

I morse var vi ute vid huset och pratade med målaren, snickaren och VVS-installatören. Vi har bara positiva erfarenheter av kontakten med de som arbetar där och det känns väldigt bra. Nu rör det på sig ordentligt. Det har även blivit lite mer huskänsla när byggnadsställningarna numera är nedtagna. Det kändes mycket märkligt att se huset så första gången, även om det är så det kommer att se ut sedan.

hus1.jpgDet har gått åt hisnande 200 liter färg till målningen av hus och garage. Huset är målat i Nordsjös nyans Trägrå 1.hus3.jpgNej, huset tippar inte framåt, även om det ser ut så i detta perspektiv. Det gäller att dokumentera alla vinklar och vrår. Utvändigt återstår en del arbete för snickarna. På framsidan skall det upp ett entrétak med infällda spottar.hus2.jpgPå baksidan skall det byggas en balkong ovanpå den nedre utbyggnaden.hus4.jpgNu är all el dragen inne i huset. Snickarna håller på med isolering och monterar gipsskivor. Här syns vardagsrummet. Det skall sitta skjutdörrar mellan det stora rummet och matplatsen.hus5.jpgUtsikt från vardagsrummet mot hall samt kök och matrum på höger sida. Här skall det stå en murspis i hörnet sedan.hus10.jpgVy från hallen med tvättstuga/groventré rakt fram samt WC med dusch till höger.hus6.jpgByggtrappa som är rätt så läskig att gå ned på. Isolering utanför Annas rum.hus7.jpgÖvre allrum med vy mot vårt sovrum.hus8.jpgÖvre allrum med ryggåstak. Här skall det bli vitt för hela slanten.hus11.jpg

Badrummet med makens spotlights i taket. För här pratar vi faktiskt om hans och inte mina. Jag fick en fråga nedan om det bara var jag som tänkte kring inredningen i huset. Jo, här är det nästan uteslutande jag som lever och andas inredning. Därför känns det ärligare att skriva jag, än vi i detta fall. Mannen är helt enkelt inte speciellt intresserad, men har en förmåga att trivas i det jag har tänkt kring. Så slutet gott, allting gott ;-).

signature

13 comments

  1. Det ser ut som om det kommer bli finfint, inte för att jag någonsin har tvivlat. Allrummet på övre plan – underbart!

  2. Huset ser verkligen fint ut! Det verkar så härligt att få flytta in i ett helt nytt hus men jag förstår också att det ligger många timmar av planering bakom alla beslut som har fattats.

  3. Vad häftigt!Vi ska själva flytta in i vårt nyköpta 70-tals hus om en vecka. Ska bli så spännande. Men att se allt komma till, som man själv har bestämt det måste kännas oerhört stort.Du ger mig mycket inspiration. Tack!

  4. Ser härligt ut! 🙂 Som byggnadsingenjör njuter jag av bilderna på reglar, balkar, isolering, mm samtidigt som det stora inredningsintresset får sitt med bland annat snygga färgen på huset!Kram Cin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *