Päppel

applebild-copy.jpg

Jag undviker numera att köpa hem så kallade smarta köksgrejer. Det är saker som skall underlätta, men som har en tendens att bli liggandes och samla damm istället. Jag hoppade således inte högt över Ica Maxi-erbjudandet om en manick som klyftar äpplen. Barnen testade dock hos morfar och mormor. Sedan åt de äpplen som aldrig förr. Så nu har vi en egen äppleklyftare för tjugo riksdaler. Den har redan blivit flitigt använd. Visst kan man likagärna göra klyftor med kniv. Här får man dock en liten minihappening för barnen i köket när klyftorna faller åt sidorna. Och jag äter mer frukt i klyftform. Det är det där klassiska plockandet som lockar. Och man behöver ju inte alltid äta praliner framför televisionen ;-).

Jag hoppas att Ni alla får en riktigt trevlig helg!

Nu kommer alla svenska fina äpplen, så det gäller att passa på med klyftmanicken. Jag har fotograferat tillsammans med vackra Min äppelbok.

signature

14 comments

  1. Åh, den där är ju jättebra. Trodde samma sak själv när jag köpte den för säkert ett år sedan. Men den har inte blivit liggande i lådan. Den används faktiskt och det med glädje.

  2. Glöm inte bort att de dessutom är suveräna till klyftpotatis! Och de runda potatisbitarna ifrån mitten slåss vi om…:-) Precis lika bra är äggdelaren till jordgubbar och kiwi. Det gäller bara att hitta fler användningsområden så har man oftare nytta av de små prylarna.

  3. Jag såg de på Ica Maxi i veckan och tyckte om färgen och formen, men tänkte att det är nog en onödig pryl. Nu har jag ändrat mig – jag vill ha en! 😉 Tack för tipset om Family Living! Frida har berättat om att hon skulle tipsa om bloggen, men jag prenumerar inte (!) så jag får vänta till på tisdag. Hoppas att du och familjen får en fin helg! Kram

  4. Trevlig helg på dig med :)Sonen kör med äppelklyftare, och det gör nog att det blir lite extra äpple som slinker ner! kram!

  5. Vackert foto! Du har verkligen känsla. Ja, “manicker” som faktiskt hjälper en att äta lite nyttigare är väl aldrig fel. Själv har jag alltid varit allergisk för äpplen. Men så köpte jag en påse full, av de vackraste äpplen jag kunde finna i fruktdisken. Bara för att ha framme i en skål till visningen. När den var över tog jag mig en tugga och se, tiden läker alla sår – plötsligt tål jag äpplen igen :-)Trevlig helg!

  6. Vi har också en sådan som vi köpt på Ica Maxi! Superbra! Jag har dessutom gett bort flera sådana som en liten kul grej. Alla uppskattaar den lika mycket & alla blir liksom “beroende” av den, ungefär på samma sätt som du beskriver. Helt plötsligt så älskar barnen äpple! Kul!Hoppas att helgen blir mysig! Kram!

  7. Det där låter som en pryl som vi borde skaffa!När jag såg din bild med text tänkte jag dock på nåt helt annat, har hört denna nån gång tidigare: “A beer a day, keeps the apple away….” 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *