Lördag

blommor.jpg

Ett hett lördagstips är att bege sig till Bondens marknad . Marknaden med närodlat genomförs på ett antal ställen i landet nu i skördetider. Jag försöker att börja tänka mer säsong i köket. På Bondens marknad hittar man det som finns färskt just precis nu. Och allt smakar mycket gott. Rekommenderas varmt!

Fotografi: Weronica. Vackra blommor finns det också.

9 comments

  1. Här finns bondens marknad i en grann kommun, och i år ska jag dit. Förra året tänkte jag det varje lördag, men nu så…. Gillar också iden med att äta mer efter säsong, mycket är ju så mycket godare om det är nyskördat.

  2. Saknar de markander som jag var på i norge när jag besökte mina morföräldrar. Tyvärr är dom inte längre i livet och marknaden har sinat bort. 🙁 Härligt foto du har tagit!

  3. Har funderat på att besöka den men aldrig kommit iväg. Vi köper alltid en lådor från Årstiderna för att få frukt och grönsaker som verkligen smakar något.

  4. Hej! Du hade ju ett inlägg för ett tag sedan om köp av ny kamera. Jag håller just på att fundera på om jag ska köpa en systemkamera eller en långzoomare. Du tar ju så vackra närbilder och det vill jag också kunna göra men även kunna zooma in från långt håll. Vilket/vilka objektiv köpte du till din D80?

  5. Cecilia: Jag köpte ett 18-135 objektiv till min kamera. Det gör kameran ganska tung tycker jag, även om det inte är något extremt stort objektiv på något sätt. Jag använder oftast tresekvenstagning med det objektivet, dvs kameran tar tre snabba bilder. Mittenbilden blir oftast knivskarp, om man inte är helt stadig på hand hela tiden. Jag har även ett Nikon 50/1.8 (pris ca 1300) som jag tycker mycket om. Det är ljusstarkt och fungerar fint till närbilder och porträtt. Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published.