Vi bygger hus: Exteriört

exterior-copy.jpg

Vårt hus! Nej, då – så klart inte. Ett extra-extra-utrustat  Huvudskär med pool, fönsterluckor, förlängd huskropp och lyxiga verandor på fram- och baksida – bland annat. Kataloghusens uppgift verkar vara att presentera en hägring. Det blir oftast även fallet när man blir varse om vad allting faktiskt kostar. Nu tittar jag framförallt på utebelysningen. Det är en liknande belysning kring hela huset. Den liknar Migi (nummer tre fast i svart) från Belid som även vackra Humlebacken ståtar med. Efter mycket hjälpsam kontakt med bästa Diana, lotsades jag till Norlys och deras armaturer Stockholm (nummer ett) och Karlstad (nummer två). Så jag klurar och klurar kring vad som blir bäst. Från noll till hundra och en fullfjädrad utebelysningsnörd så där på en gång. Det blir så i perioder. Just nu känner jag bara att det blir väldigt skönt när allt är på plats i huset.

Jag funderar även mycket på den exteriöra färgsättningen. Maken tycker att det självklara valet är mörkblå som accent såsom i mörkblå markiser och klassisk blå fasadskylt som ovan. Jag tänker även lite på grått och svart. Får Ni några tankar så dela gärna med er!

10 comments

  1. Personligen är jag mycket förtjust i lampa nr. 2. Den har ett klassiskt och sirligt uttryck och är inte lika “hård” som nr. 1 och 3. Markiser på hus är jag inte förtjust i, jag tycker att de kan ge ett “blaffigt” uttryck till ett annars mycket vackert hus. Men en nummerskylt i blått tycker jag kan pigga upp en enkel fasad. Men en vit skylt med svarta siffror ger ett sobert intryck. Det är onekligen klurigt!

  2. Hej Weronica,Jag foljer din blogg med intresse, trots att jag inte bygger hus sjalv, utan helt bekvamt hyr ett supermysigt townhouse har i Bryssel. Om du trots detta ar intresserad av mina asikter ; ) tycker jag att de svart/vita skyltarna skulle passa bast, och lampan ‘Karlstad’, som jag tycker ar mest ‘New England’-sparsmakad, och kunde ha varit smidd for hundra ar sedan.Jag skrev ett e-mail till dig i somras o bad om tips pa kostymer, garna med eco-anknytning som jag skulle ha pa mig nar jag ska halla ett stoooort foredrag pa Cirkus i Stockholm i november. Hoppas du fatt det och kan hjalpa mig lite? Om inte, far jag leta sjalv, men du verkar sa insatt, sa jag vill kolla!Kul att folja de manga designmarken som dykt upp i Sverige sedan vi flyttade darifran! Tack for att du hjalper oss ‘stay a jour’./Brysselcatarina

  3. Hej Weronica!Vad kul att du tar upp detta med utearmaturer då jag sitter och spånar på om vi ska byta ut 70-talslamporna som sitter på vår fasad mot mer tidstypiska. Vårt hus går ju inte alls i den ljusa stilen med trä utan är ett rätt så mörkt, bild kan du se här: http://www.reflektioner.org/wp/?p=860. Så jag tycker att till ert hus lämpar sig lampa två bäst! Medan vi nog funderar vidare på lampa nr 1 eller nått liknande!Kram

  4. Lo: Jag gillar också lampa två. Just nu klurar vi på att ta stallampa vid garage och groventré och några av de andra varianterna till trädgårdssidan. En stallampa känns möjligen lite “hård” när man skall sitta ute vid uteplatserna. Men vad vet jag om det :)?! Jag är inne i en fas där det börjar att kännas lite motigt med alla val och alla grejer. Just nu känns det bara som att det kommer att vara väldigt skönt när allt är klart! Vid vår något kaotiska elgenomgång missade vi att säga något om automatiska tidur till utebelysningen och nu är det för sent. Jag tycker att jag kollar upp det mesta, men en del grejer tänker man helt enkelt inte på. Borde kommit ihåg. Borde kollat. Suck…. Men ett hus blir det nog i alla fall :)!Markiser är kanske inte min favoritpryl heller, men samtidigt kommer vi vara i behov av att ha solskydd, framförallt på baksidan.Vi behöver några av typen terassmarkiser där. Det finns ju andra typer av skydd t ex segel, men så långt har jag inte kommit ännu. Tack för tankar!Catarina: Hej! Townhouse i Bryssel låter inte alls fel det :). Och nära till all choklad då också! Ditt mejl har jag inte fått. Mejladresserna har strulat länge på vårt webbhotell. Forhöppningsvis är det nya lösningar på ingång snarast. Kostymer med eco? Där får jag nog återkomma. Det är inget som kickar igång så där omedelbart, men jag kan alltid kolla runt lite. Jag är ju ingen utpräglad “New Englandare” egentligen, utan går mer på klassiska ting. Vårt hus är klassat i den marina stilen hos Myresjöhus, men man kommer inte att hitta ett enda sjökort eller knop hos mig, det kan jag lova ;).Roligt att höra från dig och kul att du gillar!Nettan: Kul! Då skall jag kolla in hos dig.

  5. Stämningsfullt och Mia: Tack för tankar! Vi skall åka runt och titta lite i morgon. Förhoppningsvis faller saker och ting på plats. Lampor lär det bli i alla fall :).

  6. Om jag fick välja så skulle jag gå på svart och vitt i skylten och grått i markiser osv. Jag gillar förvisso även blått men tycker mer om svart vitt 🙂 Vad gäller lamporna så tänk också på hur de lyser. Det är ju egentligen det viktigaste…Inte lätt för att inte säga omöjligt att se i butik. Tricket är (oftast) att ju dyrare desto bättre just när det gäller utomhusbelysning…Tyvärr 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published.