Lockar

tangle-copy.jpg

Den må se oansenlig ut. Den må kosta lite pengar. Men den fungerar. Och det räcker för mig. Min dotter har såklart det finaste håret i hela världen. Det är tjockt, lockigt och ostyrigt. Det är sådär så att gamla tanter ibland stannar oss på gatan för att säga hur fina lockarna är. Anna vill såklart ha rakt hår. Och är som lyckligast efter ett bad när håret bara hänger. Och borstningen har alltid varit en kamp. Vill inte. Gör ont. Dra inte. I morgon. Eller i övermorgon. Så nu blir det klassisk lyckligt slut enligt reklamlogik. Sedan vi började använda Tangle Teezer är vårt liv mycket lättare. Mamma behöver [oftast] inte tjata om hårborstning. Dotter borstar glatt sitt långa hår. Alla är mycket gladare. Tangle Teezer har förändrat vårt liv. Tja – typ ;).

För övrigt konstaterar mamman i vanlig ordning att detta eviga tjat egentligen är en fråga om att komma till insikt. Och när poletten trillar ned och barnet är redo – då behövs inte snattrande mamman längre. Nu borstas det. Och speglas. Och vattensprayas. Och allt tar väldigt lång tid på morgonen. Så insikt leder till en ny mammagoja som står där igen. “Så länge behöver Du faktiskt inte borsta, vännen”. Det går runt :).

Borsten finns nu hos svenska Satine. Jag har köpt vår från HQ Hair.

8 comments

  1. Oj, oj, oj – varför fanns inte en sådan när jag var liten? När jag var barn hade jag precis likadant hår som din dotter (jag har ju sett henne på bild). Alla, utom jag, tyckte att mitt hår var så fantastiskt. Jag tyckte att det var fult och det gjorde så ont att borsta det och ville självklart ha rakt hår precis som alla andra! När jag var 12 år gick jag till en damfrisering med mina sparade pengar och rakpermanentade mig. Jag var så nöjd! Dessvärre regnade det när jag gick hem från salongen och när jag kom hem såg jag ut som en blöt hund och med lockigt hår igen… Med tiden har jag dock vant mig och efter två graviditeter är det inte alls lika lockigt längre! Däremot har det blivit ganska grått – men det är en helt annan historia.

  2. Vi har liknande borste till vår tös, hon är inte jättelockig men håröm, så det har varit hopplöst fall att kamma/borsta henne! Men tack för tipset om Tangle Teezer!Ha nu en härlig helg

  3. det här var det bästa tipset på länge! det måste jag testa till min dotter, hon är som en kopia på beskrivningen av din dito. jag var likadan som barn, med håret, men var inte håröm. Än i dag tittar jag fylld av avund på de som har spikrakt hår, men jag ser ju hur vackert dotterns lockiga hår är och tycker inte att hon ska ha rakt hår. Nu är hon visserligen snart 12 och borstar håret själv, men ff är det lite svårt att komma igenom det. Ska testa den här bortsten, tack för tipset!

  4. Men hur har jag kunnat missa denna??? Den kommer att rädda familjefriden känns det som, nu kanske vi slipper dessa fighter, tårar, skrik och gråt. Måste genast leta på den och ta hem en. Tack snälla för tipset!

  5. Nu ska jag köpa mig en sådan borste till min lockiga dotter. Var hos frisören igår och hon rekommenderade en afrokam – glestandad kam – för att bevara lockar och lugn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.