Vinnare?

ourchildrensgorilla.jpg

Our Children´s Gorillas alternativa dockskåp A-Frame blev vinnaren av årets Formidable-pris på Formex. För 2000 riksdaler kan det ekovänliga arkitektritade huset finna sin plats till barnkammaren.

Fria tankar, fria lekar. En produkt som främjar kreativiteten över könsgränserna. Ett dockskåp och en mötesplats för de allra minsta – helt tuggsäkert gjort av träfiberskiva från skogsspill. Ett arkitektoniskt ekohus för smurfar, Star Wars, Mumin och marsvin. Juryn uppskattar företagets idé och utveckling av spännande, lustfyllda och humoristiska leksaker och inredningsprodukter som tilltalar både barn och vuxna.

Det är intressant att juryn väljer att premiera och lyfta fram ett företag som sysslar med design för barn. Jag har annars en känsla av att den riktiga boomen för barndesign redan har inträffat. Our Children´s Gorilla har funnits sedan 2003 och arbetar efter ledorden The Children´s Imagination is our Inspiration . Det är estetiskt tilltalande för ögat, men kanske mer design än lekvärde. Och jag har två barn bredvid mig som unisont säger BLÄ. Vad är det där för konstigt hus? Det skulle vi aldrig i livet vilja ha! Alla äro vi olika :).

Bild från Our Children´s Gorilla.

2 comments

  1. Kul att juryn premierar design för barn. Jag tycker att dockskåpet är fint, men inte mina flickor – de sade också blä! De är mycket nöjda med sitt Lundby Stockholm, det fallen även mig i smaken. Såg förresten att Lundby kommer med en ny sommarstuga snart vid namn Gotland, det såg mycket fint ut. Hoppas att du kommer med barnbokstips snart – jag har idétorka när det gäller 6-åringen!

  2. Lo: BLÄ var det ja :). Boktips – ja det var ett tag sedan nu. Titta in på den nya Adlibris-klubben för 6-9 år som jag bloggar om ovan. Där fick man sig lite nya böcker till livs i alla fall.

Leave a Reply

Your email address will not be published.