Nya klubbar

adlibrisbokklubbar-copy.jpg

En nyhet för mig är att en av giganterna inom nätbokhandeln – Adlibris – nu har egna bokklubbar. Den aktuella medlemsboken i klubben Leva i familj är Jacob Wismars Jacobs hälsokök (Man kan bläddra i boken här). Boken utlovar hälsosam snabblagad mat för stressade småbarnsföräldrar – tja det låter väl i vanlig ordning som ljuv musik det. För tillfället finns det även två barnboksklubbar, men fler sägs vara på ingång. Konceptet bygger på att man kringgår den klassiska bokklubbsfällan genom att man aldrig behöver tacka nej till en bok, utan bara ja. Jag är med i några bokklubbar, mest för att hålla mig uppdaterad om bokutgivningen. För hur ambivalent jag än känner mig till utvecklingen, så slår nätbokhandeln det mesta genom låga priser och smidighet. Man kanske skulle anmäla sig till några Adlibris-klubbar? För övrigt vill jag just nu mest av allt läsa denna bok  hur obehaglig läsupplevelsen än må vara.

Pressbild från Bonniers.

8 comments

  1. Jag fick nyhetsbrevet jag med 🙂 Gillar idén! Särskilt barnboksklubben eftersom jag är helt ute på den fronten. Jag lever fortfarande med de gamla klassikerna från när jag var liten men nu finns det ju så mycket nya fina böcker för barn!Är jättenyfiken på Jacobs kokbok och har lagt den till inköpslistan. Hoppas att den ska hjälpa till att inspirera våra vardagsmiddagar. Jag är också ambivalent, men mer inför bokhandel vs internetbokhandel (istället för bokklubbar/internet). Jag älskar att kliva in i en bokhandel där det luktar papper, få bläddra och känna på böckerna. Samtidigt är det som du säger, det går snabbt, smidigt och enkelt att handla böcker på nätet till ett mycket lägre pris än i bokhandeln. Det får bli lite varannan gång 🙂

  2. Men du, vad intressant!! Måste undersökas, och eftersom vi nu är helt desperata vad gäller vardagsmaten klickade jag hem Wismars bok direkt! Recension utlovas!/M

  3. Har aldrig tänkt på bokklubbar på det sättet. Mest sett det som att man glömmer avbeställa och därmed får en massa ovälkomna böcker. Men nu ska jag nog också kliva med, för boktipsens skull. De välvilliga vill jag också läsa, såg att den var under inköp på biblioteket här…

  4. Stort tack för tipset! Jag har redan anmält mig till flera av Adlibris bokklubbar och ser speciellt fram emot boktips för vetgiriga 6-åringar. Jag älskar att köpa böcker på nätet, smidigt och billigt.

  5. Visst är det en kul idé! Jag skall signa upp mig för några klubbar och hoppas att det blir fler i linje med exempelvis hus och hem samt mat. Diana: Håller med om att det är något speciellt med att bläddra i en bokhandel. Jag noterar att bokhandlarna blir mer av utländska boklådor där det händer mycket kring böckerna och det är en rolig utveckling. Priset styr dock mycket för min del i alla fall.

  6. Tack för ett jättebra tips! Har nu beställt mitt ex. av boken. Hoppas verkligen att den blir en bra inspiration för oss att ta oss ur korv- och köttbulleträsket som vi helt klart har fastnat i! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.