På önskelistan: Pappelina

pappelinamax.jpg

Pappelina har blivit något av en modern designklassiker. Lina Rickardssons smått geniala grepp att relansera den bespottade plastmattan har länge fått mig att vilja ha ett eget exemplar. I köket kommer vi att ha ekparkett, vilket medför att någon typ av matta inte kommer att vara helt fel där. I fredags såg jag förövrigt vårt inplastade kök. Diskbänken med grå Virrvarr stod och glänste mitt i sågspånet. Så kanske lite plast i köket. Och kanske en Pappelina efter många års tittande.

Och en höstny Max under köksbordet? Jag gillar den mycket. Mattan har moderna linjer som blinkar lite till Virrvarret i köket. Det är bara en sak att komma ihåg om det slutligen blir något av Pappelina-mattor hemma i våra köksregioner. Ketchup spolas bort gnugga ej.

9 comments

  1. Hej, jag fick en i födelsedagspresent. Har önskat mig en länge, och nu fick jag en till hallen. Perfekt 🙂

  2. världens bästa mattor verkligen… jag har två och skulle kunna ha många fler definitivt:) kul att se vad du slår till på för mönster då:)Kram M

  3. Sussi: Ja, visst är de riktiga klassiker! Aha, de finns på Blocket såklart. Tack för tipset!Mikaela: Perfekt för hall kan tänkas ja. Kul att Du äntligen fick en då!Mia: Ja, det finns en del att välja på. Detta nya mönster gillar jag massor. Den mattan verkar bara finnas i en stor storlek, så i köket blir den nog för mastig. Men under matbordet säkerligen perfekt. Får spana och återkomma i huset sedan då :). Kram

  4. Praktiskt eller ej – väverskan i mig ryser vid tanken på att ha plastmattor på ekparkett!Jag väver dig gärna en matta till något utrymme i huset – i naturmaterial!

  5. För några år sedan renoverade vi vårt kök och lade in en snygg parkett i vitoljad ek – så snygg att matta knappt behövdes… Men ganska fort blev parketten ful i köket. Man tappar en kniv i golvet, eller nåt annat hårt, det blir ett märke och märket blir fort smutsigt… osv, osv. Runt köksbänkarna blir det ett väldigt slitage på golvet som man nog inte tänkte på innan man lade in det där ursnygga golvet man är rädd om.Därför blev en pappelina en både snygg och faktiskt billig “försäkring” till köksgolvet. Så se det som att du _sparar_ pengar och golv genom att investera i en pappelina;)Lycka till!

  6. Hej! Plastmattor är spännande. Tycker det är roligt med nya material i gamla miljöer. Det blir en skön brytning. Ett tips om du gillar plastmattor men vill känna dig ännu mer orginell: http://www.byylva.se. Ylva Kongbäck – textilformgivare – slår upp dörrarna till sin webbutik inom en vecka (nu ligger en tillfällig sida). Känner Ylva privat (stolt dotter) och hon gör fantastiska textilier i vackra material och spännande mönster. Har hennes design i hela lägenheten. 🙂 Än så länge får man kontakta byylva per telefon eller mail för att beställa, men snart går det beställa via hemsidan. Rekommenderas verkligen, så titta in! Ha en fin dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.