Fredagsplock

hostplocksept-copy.jpg

Lite smått och gott i ett fredagsplock. Den första höstförkylningen är här – halleluja. Med näsduk eller ej – jag tillönskar er alla en riktigt fin helg!

1. Alvar Aaltos klassiska form tycks vi inte tröttna på i första taget. En nytolkning för hösten är Iittalas Lanterna som bland annat finns hos Dukat Bord.2. Ja, det är onekligen något alldeles speciellt med Lisa Bengtssons Fröken.3. Brio lanserar en hel del nya leksaker i höst. Den absolut charmigaste är pingvinen med unge.4. En närmast perfekt kofta från Maje och La Redoute. (Kolla aktuella rabattkoder här)5. George Jensen har lanserat många nya produkter i Daisy-serien. Jag tycker mycket om armbanden, men vill nog helst av allt ha en klassisk brosch eller ett halsband. Ett stående inslag på önskelistan.6. Australiensiska Becca finns numera även på HQ Hair. Min favoritprodukt är créme-rouget.7. Rosépeppar och choklad må låta lite märkligt, men kombinationen är alldeles perfekt i små doser.8. Jag har sneglat på den här i flera år. Kanske läge att slå till när 2009:års kalender kommer ut.9. Jag har en stor temugg av Kerstin Tillberg. Den är härligt maximalistisk med sin stora guldros. Nu kommer det ett kakfat i vitt. Helt enkelt oemåtståndligt. (Genom Jellon).10. Det är fortfarande mycket organiska motiv på textilierna. Här syns Maria Åströms Blad för IKEA Stockholm.11. Trendpendeln har svängt över till rådjur och hjortar efter alla hoande ugglor. Mathias Elovsson har designat bambit i svart för Åhléns.

14 comments

 1. Jag har ju tänkt sätta ett nytt tyg på min strykbräda och det där från Åhléns skulle nog passa bra ihop med det svartvita golvet. Och kalendern (fast för 2009) kanske vore något att önska sig i julklapp.

 2. Hallakulle: Visst är den fin! Jag har en stor lanterna av Harri Koskinen för Iittala som jag tycker mycket om.
  Anette: Hmm – IKEA menar du kanske om det är snygga Bladen :)?! Kalendern har jag kollat in länge, så som sagt kanske läge att slå till nu
  Linda: Jag har sett evighetskalendrarna hos Urban, men inte den stora kalendern som jag tror att Stendig Calendar.se har ensamrätt på i Sverige. Delikata är de allihop ;).

  Lo: Vad kul att Du gillade det! Det inspirerar vidare till kommande stordåd :)!

 3. Jättefint! Sitter just nu med den sista biten av den rosa chokladkakan i munnen och gott kaffe till det. Vet att du är helt fokuserad på huset nu, men jag hintar ändå som vanligt om att jag saknar dina klädkollage :)Trevlig helg!/Sofia

 4. ´Kul att du har gjort ett collage igen! Jag bara älskar koftan- måste genast kolla upp den! kram och Trevlig helg!!! 🙂

 5. Jag gillar ju dina collage! Det här var vackert, som alltid! Jag är mycket inne på tyger just nu. Gillar både Fröken och Blad! Trevlig helg!

 6. Nilla: Visst är pingvinen bedårande. Jag får köpa en till mig själv och sitta och plocka med i terapeutiskt syfte ;). Ha en fin helg!Ingela: Tack! Vad glad jag blir! Det sporrar vidare till pillande och letande :). Skön helg till dig med!Sofia: Jag tycker om chokladen – i lagom doser. Klädkollage ja. Det är himla mycket hus såklart, men jag hoppas att få inspiration till nya idéer kring kläder också. Önska något vet ja, så kanske jag får idéer till pill :)! Happy weekend!Mia: Kul att Du gillade urvalet. Jag vill också ha allt – såklart :)!Helena: Visst är den fin! Ha en trevlig helg! KramAnnika: Det är liksom alltid kul att höra det. Det sporrar vidare :)! Ha en fin helg du med!

 7. Vad härligt med ett nytt collage – I like!Tyget från Ikea ser verkligen fint ut. Kankse till ännu en kudde, ja, tror det. Dags för nästa besök där snart kanske.

Leave a Reply

Your email address will not be published.