Huset vecka 36

Det har hänt en hel del i huset sedan förra titten. All el är klar, alla rör har dragits och innerväggar samt tak är i princip klara för spackling, målning och tapetsering. Nu är det mycket lättare att “se” rummen som de kommer att bli när allt är klart. Snart kommer det riktigt roliga igång med plattsättning och färgsättning av huset. Då kommer det att gå snabbt framåt. Så mer kommer – såklart!

hus1.jpgVårt kök från HTH som väntar på att bli monterat och komma på plats.hus3.jpgJag har varit framme och klappat lite på den inplastade diskbänken i grått Virrvarr.hus4.jpgVy från mitt arbetsrum mot vardagsrum och matrum. I går anlände mina William Morris-tapeter som skall sitta i arbetsrummet. Det skall bli urspännande att se dem uppsatta!hus2.jpgDet är väldigt mycket byggplats ute i huset för tillfället. Rör och dragningar en masse plus vår centraldammsugare i tvättstugan/groventrén.hus7.jpgAllrummet uppe med vy mot barnens sovrum, där garderoberna är monterade. Ryggåstaket saknar fortfarande den panel som skall målas vit. Mellan barnens rum kommer rökröret från vår murspis att komma upp.hus5.jpgDet övre badrummet med rör och brunnar för dusch och badkar. I går beställde vi beslag från Miller. Det känns mycket tillfredsställande att bocka av saker på huslistan.hus8.jpgAllrummet med vårt sovrum och badrummet.hus6.jpgVårt sovrum som väntar på blomstrande tapet , en skjutdörrsgarderob samt dörr in till anslutande klädkammare.hus9.jpgGaraget – nu färdigmålat!

19 comments

 1. Åh, det kommer att bli jättefint – jag kan se det framför mig! Vilken härligt lång diskbänk – och så fint med virrvarr-mönstret! Huset blev jättefint i vitt! Ha en fin dag! Kram!

 2. Vad fint det kommer bli! Visst är det härligt att kunna gå runt i rummen och känna rymden istället för att försöka föreställa sig det på en ritning!! 🙂

 3. Hej, brukar kika in i din blogg och följer den med spänning. Vi bygger också hus nämligen men själv bloggar jag mest om min sömnad.Vi ska också ha en mörk virrvarr i köket, vad ska ni ha för kök i övrigt?

 4. Kära nån så fort det går att få ett hus! Om jag inte missminner mig var vi just i samma skede, men vi har fortfarande inte fått på tegeltaket, och har absolut inte en tanke på några mellanväggar ännu på flera månader! Följer er med spänning och längtar tills vi kommit lika långt!!!

 5. Önska?! Javisst!! Jag skulle vilja se ett collage med kläder och detaljer inspirerat av vart och ett av era nya rum. Hur ser du framför dig att det ser ut när du står vid din virrvarr-diskbänk i det nya köket? Vilken outfit skulle du vilja ta på dig i ett rum med dina nya tapeter? När du myser med en bok framför kaminen? Vad skulle du vilja ta på dig när du går ut och fixar till nya trädgården? Helt enkelt plock med saker och kläder inspirerade i allt det nya du har omkring dig. Varför gå över ån efter inspiration? ;)Trevlig helg!Sofia

 6. Huset ser så fint ut och kommer såklart att bli ännu finare när tapeter och färg är på plats. Ser fram emot fortsättningen! Btw, det var en riktigt fint collage du hade gjort igår! Fortsatt trevlig helg!

 7. Hej!Vi är verkligen i fas med varann! våra bilder ser lika ut.Vi valde tapeterna förra helgen, nu kommer köket i morgon bitti. Söndag… men det är visst våran säljare på FH som lossar lastbilen. Snickarna ska montera detta nästa helg. Längtar!Då ska jag också klappa MIN virrvarr… :-)Vi fick in klinkers i köket igår kväll… härligt!Jag har en fråga – vi måste stå för städningen efter snickarna, en massa bröte inne o ute att köra iväg, elda eller göra ved av.Måste ni också göra det själva, eller gör hantverkarna det?Det känns som våra snickare/hantverkare bara släpper allt rakt ner…Ha det! // S

 8. Åhhh vad kul:) Jag vill att du bloggar om något gott nytt höstrecept mat eller bak det skulle vara kul:) Gärna lite nya inredningsprylar också för det är alltid skoj…Kram M

 9. Nu börjar man se hur huset kommer att ta sig ut! Finns ju dagar i byggprocessen man aldrig tror det blir klar men nu är ni ju på god väg!Ska bli kul att följa resten av bloggen./Vimsingen

 10. Åh, vad fint det blir. Om du visste vad jag önskade att jag var i er situation nu, att vara mitt upp i ett bygge måste vara så underbart… se allt växa fram. Ärligt talat så göra det lite ont att se byggarbilder nu, för jag tror inte det blir något av för vår del (snyft!). Kul för er skull och jag får njuta av er byggprocess. Ert nymålade hus är bara sååå fint!

 11. Vad fort det går. Det känns som om att det var igår ni fick tomten. Jag ser med spänning fram emot fortsättningen. Kram!

 12. Alla: Nu kommer det att hända massor i huset. Med våra vänners hus sade det bara pang och så var det klart – typ ;)! Fortsättning följer. I dag har kalkstenen till fönsterbrädorna anlänt. Det skall bli mycket spännande att se den också.Cecilia: Kul att Du skrev en kommentar! Jag skall kika in till dig. Visst är virrvarren en klassiker att tycka mycket om ?! HTH är Myresjöhus köksleverantör. Vi har ett kök i vitt med massiva ekkanter runt. Vi har även en utskjutande arbetsbänk i massiv ek. Så vitt med ek – snart förhoppningsvis uppsatt också!Sofia: Det är bra! Sparka mig i baken! Du ser vad jag fick till i helgen :). Din idé om outfits i de olika rummen är riktigt rolig. Den tar jag till mig och återkommer i frågan.Syssan: Visst är det spännande tider!!! I vårt husbygge ingår städning av huset och tomten. Det låter inte kul att få ta hand om det själv. Det blir ju en hel del om man säger så. Mia: Recept var ett tag sedan ja. Jag behöver göra en liten makeover när det gäller mina gamla vanliga maträtter. När inspirationen kommer avspeglar det sig säkerligen här också :).Mamma Mia: GRRR och Snyft. Heja er!

Leave a Reply

Your email address will not be published.