Arbetsrum

Jag har tidigare skrivit om min svaghet för vackra anteckningsböcker. Detsamma gäller egentligen även övrig kontorsutrustning. Det är den där inneboende flickan med sina inplastade skolböcker och pennfack som kommer fram. I huset skall jag få ett sedan länge eftertraktat arbetsrum. Omgiven av pilblad skall jag uträtta storverk – såklart :). Jag drömmer om att få ljus av denna klassiker. Med min böjelse i bagaget är det farligt att låta irrfärderna i cyberrymden leda till Deskstore. Här finns allt och lite till när det gäller kontor.

skrivbord1-copy.jpg

Det är helt omöjligt att inte genast drabbas av begär efter Folles klassiska häftapparat från 1946. Jag vet inte när jag senast kände ett behov av att häfta papper, men designen är skönhet i sig. Pennorna skulle jag gärna förvara i Folles pennmugg i rostfritt stål. Jag tycker även mycket om fotohållaren som passar såväl på skrivbordet som på andra ställen för en alternativ exponering av speciella fotografier.

skrivbord2.jpg

I mitt arbetsrum vill jag ha någon typ av större tygklädd skiva för att fästa inspirerande småplock. Jag gillar enkel montering med klassiska pappersklämmor när det gäller exempelvis fotografier och mindre affischer. Och för att få ihop en lite brokig samling av ting är det snyggt med samma bas i form av häftstift i aluminium.

Inga Maxikvitton (vilande projekt om att göra en central inköpslista en gång för alla), ingen Pettson & Findus och mucklornas värld, inga spridda kamerasladdar, ingen utfälld tumstock, inga tapetprover, inte massor av illrosa lappar med kom-ihåg-var-jag-hittade-den-där-grejen, inga pappershögar, inga gamla tidningar… Bara stil och ordning eller hur ;)?!

9 comments

  1. Ditt sista stycke du skrev är PRECIS så som det är hos oss! Nåja, möjligen nån annan boktitel (typ “Totte bakar”)….Trots potentialen, med mycket skrivbordsyta och en massa skåp och hyllplan, så fixar vi aldrig det sista med “var sak har sin plats” som väl krävs för att man ska ha en någorlunda chans att hålla ordning.Nåja, en vacker dag…

  2. Mrs b: Haha! Böckerna har vi straxt bakom på soffbordet istället ;). Jag har mycket goda intentioner, rensar ibland och säger nu skall det vara så här för all evighet – men sedan växer högarna i vanlig ordning. Förstår inte riktigt hur det går till… Nu är jag inne i ett organisationsryck igen med massor av pärmar med olika system. Och som vanligt hoppas jag att ordningen skall bestå :).

  3. Vilket toppenbra inlägg för mig som snart ska inreda mitt nya kontor! Jag drömmer också om en Bestlite, men med tanke på allt annat som ska inhandlas, så förblir det nog en dröm. Tillsvidare… 😉 Jag har så många idéer att det snart är dags att sätta sig ner och sålla bland dem. Det är ju så roligt att inreda! 🙂 Ser fram emot att få se bilder på ditt kontor när det är färdigt! Jag lovar att visa bilder på mitt! 😉 Kram

  4. Jag vill också ha ett vackert och välorganiserat arbetsrum, jag ser fram emot att se bilder från ditt! Jag behöver inspiration! Just nu sitter jag och skriver i ett högst oinrett arbetsrum, många märkliga högar av allehanda ting, konstiga sladdar till tekniska saker som inte ännu är inkopplade, kartonger med böcker och mappar, barnteckningar, 5 myrorspel och mycket mer. Ibland får jobb och deadlines gå före det praktiska och estetiska.

  5. Skrattade gott åt din beskrivning på kaoset som kan råda på skrivbordet i arbetsrummet hemma. PRECIS så där är det hos mig (allt inkl. mucklornas värld stämmer på pricken!) och PRECIS det där skall jag också blåsa bort när jag inreder vårt nya arbetsrum. Ser framför mig ordning och reda och arbetsro. Att betala räkningar skall kännas som en njutning i detta organiserade rum! Fast då får jag nog låsa och gömma nyckeln tror jag. Datorn med den stora skärmen är en magnet på mina barn och alla deras kompisar….

  6. Vad lyxigt med ett eget arbetsrum!I vårt kommande hus (kanske redan till våren…) delar min man och jag på en hörna av ett rum vi ska stycka av med bokhyllor till kontor. Vi har varsin dator. Men det ska nog bli bra. Riktigt snygg häftapparat du har där!

  7. Jag är också en stor svaghet för allt vad kontorsutrustning hemma. Tack för tipset om desktore. Det verkar ju vara himmelriket för sådana som oss 🙂

  8. Annika: Åh, kul! Jag ser verkligen fram emot att få se ditt arbetsrum! Ack ja – en Bestlite vore något. Vi får väl se… Och bilder kommer säkerligen från min gröna koja. Och säkerligen en bra dag när jag precis har röjt undan högarna ;).Lo: Jag har något av ett organiserat kaos just nu. Jag hittar det mesta i högarna, men det kan ta lite tid. Egentligen trivs jag rätt bra när det är tipp topp i ordning. Och med ett nytt hus inbillar man sig att man skall bli lite annorlunda. Det känns skönt att tänka så nu i alla fall, även om det säkert blir same, same – med eller utan designad häftapparat :).Charlotta: Haha! Barnspelet är en riktig hit här just nu. Visst är det väl så som jag skrev till Lo ovan. Man tror att allt skall bli nytt. Jag skall exempelvis bli supersinpirerad i vårt nya kök och hitta på allsköns nya maträtter. Hoppet lever ett tag till i alla fall :).Nilla: Ja, det känns enormt lyxigt! Nu sitter jag och jobbar i vårt vardagsrum. Ett eget rum skall bli väldigt skönt. Spännande med era husplaner. Hoppas att det blir av snart!Tekla: Akta dig för Deskstore säger jag bara. Jag skulle lätt kunna förköpa mig därinne :).

Leave a Reply

Your email address will not be published.