Huset vecka 38

Jag har inte varit i huset sedan jag stod där och blickade ned på våra fönsterbrädor. Jag drabbades av en uppgiven känsla och fylldes bara av “åh, låt det bli klart någon gång”!. Längtan har satt in ordentligt nu, men i går kändes det roligt att se framstegen i huset igen. Och kalkstenen blir himla bra!

hus52.jpg

Nu har det kommit upp fler delar i vårt kök från HTH. Nu kan man se köket framför sig på ett annat sätt. Vitvarorna kommer i ett senare skede.

hus12.jpg

Den utskjutande arbetsbänken är inte heller på plats. Den stora ekskivan står och väntar på montering.

hus22.jpg

Nu börjar det klia i fingrarna att fylla skåpen med saker. I vitrinerna tänker jag mig fina burkar och vackra saker att bli glad av när man står och skalar potatis.

hus32.jpg

Jag är mycket nöjd med att vi satte in en vägg mellan matrummet och vardagsrummet. Jag vill inte bo i ett hus med alltför öppen planlösning. Det är fint hos andra, men jag vill ha mer gränser. Mellan matplats och vardagsrum skall det monteras in skjutdörrar.

hus42.jpg

Byggarbetsplats med maskiner och allsköns ting i mängd. Här i hörnet skall vår murspis stå.

hus91.jpg

Vy från vardagsrummet in mot matplatsen.

hus62.jpg

Nu är panelen uppspikad i det övre ryggåstaket. Här tänker jag mig täckmålat vitt, men tydligen kan det krypa fram snygga furukvistar och taket kan röra sig en del. Men då får det väl göra det, känner jag. Bastukänslan känns inte helt aktuell och lasering – nja. Vi får se hur det blir när målaren sätter igång.

hus81.jpg

Målaren har spacklat och förberett för målning och tapetsering. Nästa vecka kommer det förhoppningsvis att bli betydligt mer färg à la karamell i barnrummen här.

hus71.jpg

Badrummen är fuktsäkrade och klara i väntan på kakel.

hus10.jpg

Och garaget har fått stuprännor, knutar samt garageport. Bakom skymtar även vårt andra grannhus som skall resas på måndag. Det händer grejer!

19 comments

 1. Härligt!!Vilken känsla att se hur det nya huset växer fram :)Kan förstå att du är otålig, det skulle jag också vara. men du vet “den som väntar på något gott” :)Kram!

 2. Vilken lycka att se sitt hus växa fram! Och så fint det blir! Jag håller med dig om öppen planlösning – fint hos andra, men inte något jag själv vill ha. Smart med en vägg där! Jättefint kommer det att bli – den saken är klar! 😉 Kram

 3. Spännande, fint med de två vitrinspåken i köket!Finns det inte någon stoppfärg till kvistarna i furutaket? Tycker mig ha sett det på något inredningsprog. och det dom säger är väl sanning? =)Charlotta(vars fina kofta kom från Lindex-on-line och passade fint fint…)

 4. ser ju kanonfint ut! vad har ni kvar – 6 veckor?? Förstår att du längtar!!! Vårt kök håller också på att växa fram, men som våra hantverkare har jobbat är jag glad att jag är på plats och kan ifrågasätta vart efter… Tur att du inte behöver det.

 5. Det ser jättefint ut! Köket kommer att bli vackert, vitt och ek är så snyggt och evigt! Håller med om att det är skönt att dela upp rummen en aning, vi ville inte heller ha öppen planlösning. Vad gäller trätaket så kan man kvistlacka det och slipper då blödande kvistar om något år. Rätt lätt gjort faktiskt (allt är relativt..), en liten dutt på varje kvist och så var det klart!

 6. Hej! Vad fint ert kök blir! Läste om era fönsterbrädor och att de inte monterad dem som du önskade. Håller med dig, man kan visst det gräma sig över sånt länge, länge, om inte alltid. Men det förstår inte maken.

 7. Spännande! Tycker det var alldeles nyss du visade ritningen över köket och funderade över skåpens placeringar :D. Kommer att bli superfint!Även om vi bott i huset i snart två år, så önskar jag var annan dag att vi hade vägg och dörr mellan matplats och vr, pga ljudnivån, fast ibland är det så härligt med luftigt och öppet.Ha en skön söndag! Gillar din blogg jättemycket!

 8. har kikat in till din fina blogg ett tag nu men har nog inte lämnat någon kommentar så nu gör jag det:-) Du har en jättefin & inspirerande blogg. Kram/jenny

 9. Jag är så avundsjuk på alla som har skjutdörrar. Det borde vara standard överallt! Förstår att det börjar klia i fingrarna. Skall bli jättekul att följa er inflyttning!

 10. Hej Weronica!Våra husbyggen är inne i exakt samma skede. Det är därför EXTRA kul att följa din blogg. Jag väntar också otåligt på färg, tapeter och kakel! Det kommer att göra en stor skillnad! Tips om taket: Kvistfernissa (ibland kallat kvistlack) utgörs av schellack löst i alkohol. För ett bra resultat skall målaren dutta på detta på alla kvistar för att det inte skall läcka igenom den vita färgen. Extrajobb – javisst – men risken är annars att taket blir fläckigt. Ha det så bra!//Charlotta.

 11. Alla: Tack för era peppande kommentarer! Jag blir glad för varenda en! Vi har beställt extra underarbete av målarna och förhoppningsvis blir det inte så mycket kvistar. Det skall bli urspännande att se allt nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.