My cup of tea?

tekoppsgardin-copy.jpg

En seg helg är snart tillända. Den samlade skaran är lite halvkrasslig, med febertoppar hos sonen som grädde på moset. Rensningen har begränsat sig till några lådor i barnens rum. Hur mycket småprylar är det möjligt att lagra? Och vilken miljöbomb är inte alla dessa plastic fantastic från hamburgerkedjorna? Snart väntar den traditionella bokgåvan, vilket är välkommet bland alla dessa meningslösa prylar utan lekvärde i de lyckliga målen.

Förutom att gräma mig över de hundralappar som spenderats på Annas smäckiga skostämplar som hon inte kunde leva utan några månader – nu i en sopsäck nära mig – håller jag till ute i mina bokhyllor. Och jag konstaterar att det var länge sedan jag bläddrade i mina glossy böcker av Tricia Guild. Lite oförtjänt glömmer jag bort Designers Guild som har en del roligt i sina kollektioner. Nu fastnade ögonen på ett tyg med tekoppar som jag tyckte mig ha sett i något annat sammanhang. Jo, visst i mitt guldhem från Sköna Hem! Undrar sa flundran om jag inte skulle våga mig på ett sådant tyg i köket. Jag är mycket förtjust i mönsterrika textilier och det lär behövas lite kontrast till allt vitt på nedre plan. Det tål att tänkas på. Jag gillar tanken!

8 comments

  1. Mmmm rensning har pågått hela söndagen i barnens lådor efter att det inkom typ 100 mer smågrejej efter lördagskalaset… alla mc d grejs i i sophinken nu mera, alla dockor har kläder på kropparna och allt är prydligt lagt i lådor sorterat efter kategori:) undrar nu bara hur länge det hålls???Hoppas inte den där krassligheten smittar då då!!;)Kram M

  2. Åh, detta underbara Designers Guild-tyg har jag helt missat, det är helt otroligt fint! Svårt att säga om det skulle passa in hos er, men i min enkelspåriga värld så passar alltid Designers Guild in;-) Det skall bli så spännande att se ert hus när det är färdigt!

  3. Jag älskar Designers Guild, de få gardiner jag har i huset är alla utom en från dem. Tröttnar aldrig på färgerna och mönstren! Tack och lov för det, säger min man som betalade kalaset… =)

  4. Ja, jag såg den bilden! Det är ett underbart tyg! Jättefint! Här är det också krassligt! Måndag imorgon – hoppas på en bättre vecka! 😉 Krya på er! Kram

  5. Tyget med koppar är både roligt och fräscht. Precis som du säger så behövs något utropstecken mot allt det vita. Och det bästa av allt – tröttnar man (och det gör man ju!) så är det inte hela världen….. Omväxling förnöjer!Hoppas att ni kryar på er!//Charlotta.

  6. Mia: Hu ja! Det är ju så himla mycket småplock överallt. Det lär behövas massor av förvaring i framförallt Annas rum! Jag känner igen det där med att göra raider och hålla hoppet levande om att det alltid kommer att se ut så. Host ja ;).Mimmi: Det är ack så vackert! Frågan är hur jag skall få ihop det med fönstren. Det är ett fönster i köket samt ett vid matplatsen och en stor pardörr ut till trädgården – med öppet mellan. Tekopparna är klockrena i köket tycker jag, men frågan är hur det skall gå ihop med övriga fönster. Får klura lite där!Petra: Ja men så där är jag också. Bara jag tycker om något så passar det helt enkelt in där jag bor. Vackra ting har en tendens att alltid funka!Ulrika: Haha! Ja, det kostar på så då gäller det att gilla ja :)!Annika: Liten son hemma i dag, men i morgon är nog allt som vanligt igen. Visst är det ett fint tyg! KramCaroline: Precis så känner jag om tyget. En riktig injektion, men ändå behärskad i sitt uttryck – typ :)!Charlotta: Jag glömmer som sagt bort Designers Guild mellan varven. Och jag är sådan där så om jag köper något så håller jag fast vid det. Vi har haft samma gardiner här i tio år och det blir nog samma visa sedan antar jag :). Tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published.