The lampa

lampa-copy.jpg

Vissa saker är värda att vänta på. Just det här tinget har jag önskat mig alltsedan jag blev intresserad av inredning och design på allvar. För vissa är det bara en lampa i mängden som dessutom tär ordentligt på sparkapitalet. För mig är det the lampa. The one and only. Vacker. En slags symbol för det nya, med fötterna tryggt förankrade i traditionen. Ett ting för livet. Det är något alldeles speciellt med det där som har funnits på näthinnan så länge.

Jag har inte packat upp den ur kartongen ännu. Jag vill dra ut på det lite till. Bara känna att den står därute och är alldeles främmande, innan den kommer att bli alldeles vanlig sedan. Eller förresten – efter detta ode till lampan kommer nog en viss aura alltid att omge den ;).

6 comments

  1. hejsan!Va kul med nytt hus och fina lampor!:DJag undrar vad det är för typsnitt du använt när du skrivit “en modern klassiker”?

  2. Har en Bestlite sedan… tre år tillbaka? och den har _aldrig_ tappat sin glans! Fortfarande en favorit! Nu vill jag ha en skrivbordslampa i samma stil (har golvlampan/läslampan). Du har bra smak, tycker jag!

  3. Birgitta: Tack, tack ;).Lisa: Det finns några kartonger här ute och det skall bli väldigt roligt att se allt uppsatt sedan. Åh, vad jag längtar just efter lulllullet! Att se huset som en helhet och inte stå och stirra på detaljer såsom kakelfogar :)!Therese: Susies hand heter den. Ett snyggt typsnitt som många använder just nu.Jessica: Nej, jag tror att glansen alltid kommer att finnas med denna lampa. Tack!Hallakulle: Åh, en golvlampa! Ja, man får sannerligen spara sina slantar länge här!

Leave a Reply

Your email address will not be published.