Huset: 7 oktober

Det blev en snabb tur till huset i eftermiddags. Nu är de stora dragen klara, förutom barnrummen, vårt sovrum och mitt arbetsrum som väntar på sina tapeter. Nu är det detaljernas tur.

hus51.jpg

Strömbrytare och eluttag börjar komma på plats. Estetiken i detta må vara tveksam – jag fasar lite för golvvärmereglagen och alla ventiler som snart kommer upp i varje rum – men själva funktionen ser jag fram emot att använda :). I bakgrunden syns våra pardörrar med glas som skall sitta i nedre vardagsrum.

hus11.jpgTaklister. Sånt här gillar jag.hus21.jpgParketten i ek läggs in. Den övre våningen är snart klar.hus3-copy.jpgVårt övre badrum är färdigkaklat och fogat. Det här blev riktigt snyggt!

11 comments

  1. Det blir riktigt snyggt!! Jag är otroligt imponerad över dina val av stil och klass och jag är egentligen ingen vän av nyproducerat, men här ser jag en klar etta födas fram. Jo, jag tycker nog att det föds något här, inte byggs!Rackarns vad roligt sedan när ni får flytta in och fylla huset med liv och kärlek. Även om det redan finns mycket kärlek inbott i alla husplaner…Kram

  2. Lina: Men Du, det var väldigt fina ord. Jag har själv ganska svårt för “nybygge-känslan” även om vi själva bygger just nytt. Det är klart att huset inte kommer att ha en inneboende själ som finns i fina gamla hus (som jag länge drömde om), men jag känner ändå att vårt hus kommer att ha det där lilla extra som är just jag och vi och som passar oss fint. Sedan blir det golvvärmereglage och massor av annat skoj som alla nybyggare har, men för mig känns det ändå som om detta är vårt hus. Jag hoppas att känslan håller hela vägen 🙂 Kram

  3. Åh vad spännande att se sitt eget hus växa fram sådär! Det blir verkligen jättefint och ännu finare lär det bli efter att du satt din personliga prägel på allt med dina väl utvalda fina detaljer som du är så bra på att hitta!

  4. Mmm det är bara för härligt att se… idag om två veckor exakt kommer vårat:) Parketten ser supersnygg ut, det är säkert samma som vi har valt, det ser så ut:)Ha en fin dag i morgon…Kram M

  5. Ingela: Jag längtar ihjäl mig efter just det där piffet! Att få gå runt och ställa fram brickor i köket och en fin kruka på fönsterbrädan. Och att se mina lampor på plats. Och de stora kransarna på dörren. Japp, sådan är jag 🙂 Mia: Åh, spännande tider för er nu! Parketten är nog den som de flesta har ja. Jag gillar den, även om jag gärna skulle haft klassisk fiskbensparkett som vi har nu. Men det är trots allt skillnad på en tjugotalslägenhet och ett nytt hus – inte minst med tanke på alla hisnande priser på allt – som bekant 🙂 Det skall bli väldigt kul att se ert hus växa fram! Ha det fint Du med! Kram

  6. Det är så ROLIGT att se ert hus växa fram. Ett modernt hus med charm från början. Som du kan fylla med vad du vill. FRÄSCHT badrum. Du anar inte hur jag längtar efter ett badrum. Jag kan ha Sveriges just nu fulaste. Det är 1.95 i tak, plasttapeter med sjögräs och stormönstrat fejkkakel från -71, här finns panna, badkar, tvättmaskin, handfat med KALLT vatten SAMT alla barnens kläder och allt i linneväg eftersom vi knappt har någon garderob i pyttehuset. Ibland vill jag ha ett blänkande nytt hus där fönstren inte trillat ur… 🙂

  7. Stämningsullt: 🙂 Det kommer mera – som det brukar heta!Görel: Jo Du, det finns sannerligen för- och nackdelar med allt 🙂 Inte blev jag direkt avundsjuk på ert badrum, men det finns otvivelaktigt en annan charm i äldra hus. Vi får se till att sätta oss själva i väggarna ganska snart!Lo: Jag är ju också detaljnörd och gillar sådana här grejer. Det är en utmaning med ett nytt hus, då det inte fungerar med alla gamla snickeridetaljer som jag gillar. Det kan bli lite väl mycket om man drar på i nybyggen, men jag hoppas att vi får en fin balans. Jag har lite svårt att slita mig från tjugotalsestetiken, men detta är ju något helt annat 🙂

  8. Så snyggt badrum, älskar det svart -vita golvet. Kul att se hur det blir närmare och närmare inflyttningsdags!

Leave a Reply

Your email address will not be published.