Huset: 10 oktober

I går eftermiddag när vi kom ut till huset hade våra snickare redan åkt, men vi kunde låna en nyckel från andra snickare som reste hus i området. Det kändes hur konstigt som helst att gå runt själva i huset! Man är så van vid att det är massor folk där och att det är ständiga ljud av sågar, maskiner och radioapparater. Nu var det bara tyst. Och jag stod där med öppen mun och snurrade runt i rummen för att riktigt ta in allt. Det borde möjligen varit magiskt, men jag vet inte. Det blev en känslomässig storm så där helt appropå och poletten trillade långsamt ned. Det är här vi skall leva vårt liv. Det är inte i det där lilla dockhuset på min ritning, utan det är just precis här, mitt ute i leran. Säga vad man vill om nybyggda områden – de är knappast till sin fördel så här mitt i gråa oktober :). Det blåser nya vindar, vissa lite hårdare än andra. Det känns som om tiden vi lever i är orolig och mörk. Det känns lite speciellt att starta med ett nytt hus när det är fritt fall i världsekonomin. Det gäller att försöka se framåt med en viss tillförsikt. Jag tror att det kommer att bli bra.

hus22.jpg

Våra vackra innerdörrar från Dooria börjar komma på plats. Jag är jättenöjd med dem och de känns som en detalj som gör det lilla extra i huset. Väggarna väntar fortfarande på tapeter. Här i Henriks rum skall det bli blått.

hus12.jpgVåra fina trycken som blir pricken över i på dörrarna.hus3.jpgVi provade naturligtvis att låsa dörren till badrummet :). Inredningen börjar komma på plats i badrum och WC. Man kan bli ack så fascinerad av en toalettstol.hus41.jpgBlandaren i köket.hus52.jpg

Golvet är inlagt i delar av nedre våningen. Köket väntar fortfarande på en utskjutande arbetsbänk som skall vara i utrymmet som syns mellan balken och köksskåpen.

Det börjar likna något! Om fem veckor plockar vi in grejer i de där skåpen. En svindlande tanke just nu.

17 comments

  1. Sanna: Dörrhandtagen kommer från Sibes (www.sibes.se) som jag surfade på lite av en slump. De har många fina trycken att botanisera bland i sin webbutik.

  2. Ska bli mycket spännande att se allt när ni plockat iordning efter flytt! Tycker era dörrar och dörrhantag är super snygga! Ha en bra helg!kram

  3. Å vad snyggt det blir. Jag längtar också efter att få gå runt i huset på egen hand. Visst är det en konstig känsla att gå omkring i sitt ofärdiga hus och ta in att man snart skall flytta dit. Jag fattar fortfarande inte! Jag skall till vårt bygge på måndag och hoppas att vår tapetsering är klar. Hoppas på att detta kommer att ge mig mer “hemma-känsla”.

  4. Hejsan!Jag känner igen den där känslan, det går liksom inte att greppa att det är i detta hus vi ska bo. Sen oroar världsläget också, inte den bästa tiden att bygga ett hus på men man får försöka se det positiva som du säger. Ert hus kommer att bli jättefint, det ska bli så spännande att se det färdiga resultatet.Ha en skön söndag!Ulrika

  5. Jag tänkte just på er och andra nybyggare i denna skakiga ekonomitid. Men som du säger får man se framtiden an med tillförsikt och förhoppningsvis kan världsekonomin bara bli bättre nu.Roligt att kika in!:-)/B

  6. Alla: Tack för hejarop! Det är en skakig och dyster tid, men man får försöka att titta framåt. Och visst är det svårt att förstå att man skall leva sitt liv i det där skalet som det fortfarande är. Men snart så skall det fyllas med alla våra grejer och då blir jag möjligen nostalgisk när jag ser de här rena bilderna på vitt, vitt och tomt :). Viveka: Den 14 november efter slutbesiktningen skall vi förhoppningsvis få våra nycklar!

  7. Some time before, I did need to buy a house for my business but I didn’t earn enough money and could not order anything. Thank goodness my comrade adviced to take the business loans from trustworthy creditors. Hence, I acted so and was satisfied with my consolidation loan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.